BEAC-os sikerek a Bécsi Nemzetközi Tornán!
23
Apr
2014
BEAC-os sikerek a Bécsi Nemzetközi Tornán!
2014. április 23.  |  17:35
23 országból 520 csapat részvételével 25. alkalommal rendezték meg Európa legnagyobb ifjúsági tornáját húsvétkor az osztrákok. Fantasztikus szervezés, 6000 kosaras, rengeteg mérkőzés, barátok szurkolók és a gyönyörű Bécs!!!

A BEAC-os lányok az egyesület támogatásával, 4 csapattal vehettek részt a tornán.

U16-os mezőny – 53 csapat

1999-es lányaink egy évvel idősebbek között indulva nagyon pechesen kezdtek. Egy utolsó büntető kimaradásával, hirtelen halálban kaptak ki. Sikerült megtanulniuk a zónavédekezést két meccs között és így mérkőzést meg tudtak nyerni. Tovább már nem tudtak jutni.

U-13-as mezőny – 21 csapat

2001-es csapatunk három nyert mérkőzéssel másodikként jutott tovább. Az elődöntőben, hét óra alatt a harmadik mérkőzésen (sérüléssekkel és két kipontozódással) már nem tudták kipréselni magukból a győzelmet, így a megosztott harmadik helyezést érték el.

U12-es mezőny – 18 csapat

2002-es lányaink magabiztosan jutottak el a döntőig, ahol már nagyon fáradtak voltak, de nagy megelégedésre 2. helyezést értek el.

U14-es – 37 csapat

2000-es csapatunk hét mérkőzéssel és egyre kisebb arányú győzelmekkel, jutott el a döntőig. A lányok igazi csapatként működtek együtt, ha valakinek épp nem ment a játék más lépett a helyébe.

Az elődöntőben és a döntőben nyugodt, magabiztos és fegyelmezett játékkal sikerült először az osztrák válogatottat, majd a két csapatból összegyúrt németeket legyőzni. Veretlenül nyerték meg korosztályuk bajnokságát!

Ez a csapatunk dobóversenyben a lányok között első helyezett lett, összesítésben (14-16-18 éves fiúkkal) az 5. helyet szerezte meg.

Köszönjük a MAFC 2002-es csapatának és két edzőjének (Világos András és Vittay Ambrus) a fergeteges szurkolást! Sokszor úgy éreztük mintha otthon lennénk!

Voltak izgalmak, kis szomorúság mindkét csapat elvesztett utolsó mérkőzése után. Sok tapasztalatot szereztünk, jól összekovácsolódott a társaság - az egymás csapatainak való szurkolással is. Rengeteget nevettünk, gyakoroltuk a német nyelvet és kicsit láttuk Bécset.

Felejthetetlen és leírhatatlanul nagy élmény volt ez az ötnapos tömény kosárlabda élet.

Gyeőry Zsuzsanna
vezetőedző
BEAC MAFC Újbuda Kosárlabda Akadémia

Vármegyei szövetségek