Spring Slam Tournament 2014
18
Apr
2014
Spring Slam Tournament 2014
2014. április 18.  |  11:10
2014. április 17. csütörtök

I. mérkőzés

A Tehetséges Fiatalok Budapest I. tavaszi tornájának ad otthont a Sport 11 sportcsarnokba. A torna első mérkőzésén az Oradea csapata találkozott a Vojvodina együttesével. A rendezvény első pontját a román csapat szerezte meg POP Sergiu kosarával. Szoros és izgalmas mérkőzést hozott az első találkozó, hiszen az első negyedet csak 1 pontos előnnyel zárta a szerb csapat. A második negyedben Seslija és Samardzija vezényletével közel 10 pontra nőtt a Vojvodina előnye 5 perccel a félidő előtt. A negyed 8. percében Hora triplájával 10 pont alá csökkent a különbség, de nagyobb fellángolás nem volt már Cures edző játékosaiban, így a 3. negyedet 8 pontos hátrányból várták. A következő negyedben a Bihar megyei fiúk nem sokat tudtak kezdeni Brankovic-ékal, így a záró negyedet már közel 20 pontos hátránnyal kezdték.  A végére sem változott meg a különbség, mindkét csapat majdnem minden emberét kipróbálta a budapesti parketten.

A végeredmény Oradea: Vojvodina 61:84

Oradea:

POP 21 pont, Baczo 14 pont, Hora 8 pont (8/3), Tebies 8 pont

Vojvodina:

POT 17 pont (17/3), SESLIJA 14 pont, Brankovic 10 pont( 10/6)

II. mérkőzés

A második mérkőzésen pályára lépett az U18-as magyar válogatott az MBK Reiker szlovák csapat ellen. Az U18 felkészülési programjába tökéletesen illeszkedik a torna valamennyi mérkőzése, mivel Horváth Imre szinte minden mérkőzésen más-más összeállításba tudja pályára küldeni csapatát, hiszen jelenleg még egy 20 fős keret áll rendelkezésre. Az első negyedet 15-8 vezetéssel zárta a magyar válogatott csapata. A második játékrészt Andrássy és Filipovic vezérletével magabiztos 20 pontos előnnyel zárta a válogatott.  A nagyszünet után a magyarok lelkesedése nem hagyott alább, így a vendég csapat a második félidőben mindössze 13 pontig jutott.

A mérkőzés végeredménye 85:34

U18:

ANDRÁSSY 19 pont, FILIPOVIC 13 pont (13/6), SKOROCOV 12 pont

MBK Reiker:

PODMAJERSKY 9 pont, Jurcina 7 pont (7/3), Slezák 6 pont

III. mérkőzés

A vendéglátó Tehetséges Fiatalok a mai napon duplázó Oradea csapatával lépett először pályára.  Az ismerős közegben Debreceni Dániel szerezte meg a mérkőzés első pontjait.

A budapestiek 6 pontos előnnyel várták a következő negyedet. A következő etapban Pop vezényletével 3 pontra fogyatkozott a fővárosiak előnye, ám Tökölyi és Rakocevic fontos pontjaival megtartották a budapestiek előnyüket a szünetre.A következő felvonásban Mihalics és Debreceni D. pontjaival 15 pontos előnyt abszolvált a hazai csapat. A záró felvonást már nehezen bírták a bihariak, hiszen a mérkőzésen az utolsó pontjaikat a 3. percben szerezték. A negyedben összesen 6 dobott pontig jutottak.

Végeredmény: TF BP – Oradea  77: 52

TF:

DEBRECENI D. 16 pont, Tökölyi 14 pont, Mihalics 13 pont,

Oradea:

POP 18 pont, Baczo 11 pont, Hora 10 pont


IV. mérkőzés

Horváth Imre együttese egy újabb összeállítással kezdte meg a soron következő mérkőzését.

Ezen a mérkőzésen a szabadkai csapat volt az ellenfelük.  Az első negyedben a Spartak csapatában Dankovic képviselte, míg a válogatottnál mind az öten kivették részüket a küzdelemben, támadásba és védekezésbe egyaránt. A második negyedet a magyar legények egy 9-0-ás kezdéssel indították.  A negyed végére 3 pontos előnnyel várták a fiúk a következő játékrészt. A mérkőzés folyamatosan szoros volt, pár pontnál nagyobb különbség nem volt a találkozón. A záró játékrészre azonban más irányt vettek az események, hiszen Krivacsevicsék a 4. percig nem tudtak gólt dobni, ezzel szemben az ellenfelüknek sikerült 11 pontot dobni. A 6. percben a negyed eleji hosszas gólcsend után 2 jó triplát követően 10 pontra csökkent az eredmény.  A fiúk lelkesedését mutatja, hogy a Spartak a mérkőzés utolsó pontjait a 35. percben szerezte, ezzel szemben a magyarok hajtottak, de sajnos a győzelemig ez nem volt elegendő, így 6 pontos vereséggel zárták a torna első napját.

OKK Spartak – U 18  68: 62

Spartak:

DANKOVIC 30 pont, Matovic 10 pont

U 18:

RÁTVAY 15 pont (15/9), Krivacsevics 13 pont, Peringer 13 pont


V. mérkőzés

A torna első napjának záró mérkőzését, az Mbk Reiker játszotta a KK Vojvodina ellen. A mai napon mindkét csapat másodszor lépett pályára a tornán. Már az első negyedben 11 pontos vezetéshez jutottak a szerbek és az előnyüket a félidőre megduplázták és egy megnyugtató eredménnyel várták a második félidőt. A szlovákok a második és harmadik negyedben is 11-11 pontot dobtak, míg az újvidékiek is megismételték a negyedek eredményét, így a záró felvonásra megtartották a félidőben szerzett előnyüket. Igaz az utolsó negyedet csak 6 ponttal nyerték meg, de a komáromi csapatnak ez nem volt elegendő egy szoros mérkőzéshez.

A végeredmény MBK Reiker – KK Vojvodina  46: 83

Reiker:

PETROVSKY 12 pont (12/6), Jurcina 9 pont (9/3), Meszlényi 9 pont (9/3)

Vojvodina:

ATANASOV 19 pont, ROVIC 17 pont ( 17/6), Seslija 11 pont

Vármegyei szövetségek