A pécsieké a női arany
30
Apr
2013
A pécsieké a női arany
2013. április 30.  |  14:47
 Debrecen - MEFOB bajnoság női döntő 

PEAC-Nyiregyházi Főiskola 66-49 (22-13, 17-14, 16-11, 11-11)
PEAC: Kovács 3, IGNÁCZ 17/6, ORBÁN 17, SZABÓ E. 12, KÉSŐI 14/6. Cs: Baka, Csicsók 3/3, Fülöp. Edző Tállos Zoltán
Nyiregyháza: PAPP 14/3, TÓTH 15, Tatai Timea 2, FÖLDESI 12/3, Páll 6. Cs: Gömze, Tatai Teodóra, Szakács, Nagy Á. Edző: Farkasinszki Gyuláné.

Idegesen kezdtek a dötő előtt az egész sorozat során veretlen nyirségiek, a higgadtan, pontosan játszó pécsiek Orbán eredményessége révén megugrottak. A szabolcsiak csak a 4. percben szerezték első kosarukat, ám továbbra is sok volt az elsietett akciójuk, pontatlan dobásuk. A második negyed már kiegyenlitett játékot hozott, a pécsiek egységes csapatmunkáját Papp ügyes betörésekkel és Tóth pontos középtávoli dobásokkal kompenzálta. A különbség, ha kevéssel is de tovább nőtt, a PEAC ügyes hatékony csapatjátéka jóvoltából.

Szünet után igen agressziv védekezéssel kezdtek a nyiregyháziak s úgy tűnt, sikerül is megzavarniuk a fáradni látszó pécsieket. Tiz ponton belülre jöttek fel a szabolcsiak, amikor egy labdáért való harc során legjobbjuk, Papp Klaudia térdsérülést szenvedett, le kellett támogatni. Ezúton is mielőbbi gyógyulást kivánunk a roppant tehetséges ifjú kosaras lánynak! A balszerencsés közjáték megtörte a szabolcsiak lendületét, a PEAC viszont Ignácz és Késői vezérletével új erőre kapva egy 12-2-es sorozattal lényegében eldöntötte a meccset.

A záró szakaszban mégegy rohammal próbálkozott Földesi vezetésével a Nyiregyháza, ám amikor a támadásban ugyan sokat rontó, de védekezésben magasságával sok pécsi betörés utáni dobást megzavaró Páll kipontozódott, azaz a záró szakasz közepén végképp eldőlt a finálé. A PEAC játékosai ugyan elfáradtak, de a nyirségiek is, nem nagyon volt aki kosarat tudott volna dobni náluk.

Összességében a szervezettebben, tudatosabban, csapatként pontosabban játszó PEAC megérdemelten lett magyar egyetemi és főiskolai bajnok.

Vármegyei szövetségek