30
Apr
2013
Debrecenbe kéne menni... és meglepetéssel kezdődött
2013. április 30.  |  00:47
A debreceniek nagyon kitettek magukért, mert az érkező csapatokat és vezetőiket európai színvonalnak megfelelő körülmények várták! Ez a cél részükről minimális elvárás volt, hiszen céljuk az országos MEFOB bajnoki címen túl, a Splitben (Horvátország) július második felében megrendezésre kerülő Európai Egyetemi Kosárlabda Bajnokságon való részvétel volt. 

SZOESE - USC Szeged 71-76 (24-21, 12-11, 21-20, 14-24)
MEFOB négyes döntő, Debrecen
Szombathely: TÓTH D. 14, Simon 6, Bódi 5, Földesi 7/3, Karagity 4. Cs: MÉSZÁROS 22/6, Földi 4, Szabó 2, Forrai 7/3, Horváth. Edző:Kéri Péter.
Szeged: Gura, FELLEGI 14/3, CHOVINI 15/6, Kotroczó 5, Szőke.  Cs: KÁTAY 29/3, Gyuriskó 7/3, Garay 6, Zab,Márok.

A szinte minden  poszton magassági fölényben lévő vasiak a bejátszásokat erőltették, a Szeged a gyors játékot. Az első félidőben jó iramú,de sok hibával tarkított játék mellett a szombathelyiek vezettek, Kátay szinte egyedül próbálta versenyben tartani a Szegedet. Szünet után szombathelyi részrő Mészáros kapta el a fonalat, kosaraival 10 pontra nőtt a vasi előny.A szakasz közepén zónára állt át a Szeged s ez nagyon bejött neki. Megtört a szombathelyiek lendülete és jó ideg csak büntetőkből voltak eredményesek Karagityék.

A zárószakasz elején még 5 ponttal a SZOESE ám a szegediek megrázták magukat s bravúrkosarakat szereztek Fellegiék, amitől Kátay is új erőre kapott. A kiélezett végjátékban jobban koncentráló Szeged megérdemelten nyert.

Kéri Péter: A korai kezdés látszott a távoli és a közeli dobóteljesítményünkön. A szerencsésebb csapat nyert.
Szablics Péter: Szünet után működött a zóna és a végére a dobásaink is beestek. Szép és nehéz győzelmet arattunk a csapattal közösen.


Vármegyei szövetségek