30
Apr
2013
Jelentős előrelépés
2013. április 30.  |  00:33
A rendezvényen néhány az egyetemi sportban régóta dolgozó vezető, szakember is elmondta véleményét az új rendszerű egyetemi és főiskolai bajnokságról. A sportvezetők egyértelműen elégedettek voltak ezen újfajta rendszerrel. Egybehangzóan állitották: végre igazi bajnokság zajlik, időnként igen-igen izgalmas előcsatározásokkal s remélhetőleg majd a végén szinvonalas döntőkkel. Az egyetemi sportvezetők, szakemberek egyetértettek abban: szükség volt a megújulásra, arra, hogy az egyetemi csapatok rendszeresen mérkőzzenek egymással, hogy heteken át menjenek a csoportmeccsek, nem pedig mint ahogy az előző év(tized)ekben, amikor egy csapat adott esetben két, jobb esetben négy mérkőzéssel bejuthatott a négyes döntőbe. Amelyeken aztán nem ritkán az döntött, melyik intézménybe van(nak) beiratkozva profi, netán válogatott játékos(ok), akik aztán el is döntötték a tornák sorsát.

Az április végi debreceni döntőkkel befejeződő szezonnal, mint kezdeményezéssel tehát abszolút elégedettek a szervezők. Bodnár Péter megerősitette,  az MKOSZ - a Magyar Egyetemi ésFőiskolai Sportszövetséggel (MEFS) egyetemben - továbbra is kiemelten kezeli az új rendszerű egyetemi bajnokságot.

Az első bajnokság kedvező tapasztalatai alapján a szervezők reményei szerint jövőre mind férfi, mind pedig női vonalon még több csapat áll majd rajthoz. Az egyetemi kosarasoknak ráadásul a bajnokság befejeztével sem kell letenni a labdákat, pihentetni a kosárcsukákat, hiszen a kosaras szezonjuk a B33-as azaz a 3-3 elleni versengéssel folytatódik tovább.


 

Vármegyei szövetségek