21
Mar
2013
MEFOB: jöhetnek a negyeddöntők
2013. március 21.  |  16:34
MEFOB FÉRFIAK

Aférfiaknál 12 csapat nevezett. A keleti csoportban a DEAC végzett az élen,méghozzá imponáló magabiztossággal. A debreceniek egyetlen vereségüket egyszámukra már tét nélküli, a csoportelsőség bebiztositása utáni összecsapásonSzolnokon veszítették el.

AzOlaj Főiskola meglehetősen kétarcú teljesitményt nyújtva futott be végül amásodik helyre. A miskolciaktól például oda-vissza kikaptak, ugyanakkor aSzegedet oda-vissza legyőzték s ők tudták egyedül "elkapni" a DEACcsapatát. Ezek után a Szeged és a Miskolc között az egymás elleni eredményekdöntöttek s mivel mindkétszer a Tisza-partiak győztek, ők futottak be a 3., amiskolciak pedig a 4. helyre.

E négy csapat mindkétszer legyőzte a keleten az 5. és a 6. helyen végzőegyüttest, a Nyíregyháza ésa Gödöllő együttesét - ez a két csapat az alsóházban, a 9-12. helyért folytatja asorozatot.
Ami keleten a DEAC, az nyugaton a Szombathely csapata volt. Bár aránylag korán"beleszaladtak" az ELTE-BEAC otthonában egy vereségbe, attól kezdvemagabiztosan meneteltek végig a csoportkörön, leszámitva persze az utolsópillanatokban megnyert Közgáz elleni mérkőzést. Mögöttük a két patinásbudapesti  egyetem csapatai, a Közgáz és az ELTE-BEAC között óriási volt aharc a 2. helyért. A két együttes idegenben verte a másikat, mindkettő nyertSopronban, de mindkettő kikapott Veszprémben, s végül tán éppen azért mert aszombathelyieket legyőzte, az ELTE-BEAC lett a második. A még felsőházat érő 4.helyért a Veszprém és a SMAFC küzdött, s előbbi, mivel saját pályáján két vállratudta fektetni a két fővárosi riválistfolytathatja "fent", a soproniak pedig a nyeretlen orvosegyetemiekkelegyetemben a  9-12. helyért küzdenek a nyíregyházi ésa gödöllői együttessel egyetemben.

A negyeddöntők párositása:
DEAC-Veszprém, Szolnok-Közgáz, ELTE-Szeged, Szombathely-Miskolc.

MEFOB HÖLGYEK

Ahölgyeknél 8 csapat küzd a végső győzelemért. Keleten kiemelkedett a Nyíregyháza és elég egyértelművolt a debreceniek 2. helye. Az már a sorozat elején sejthető volt, hogy a 3.helyért a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Miskolc küzd majd. E két együttesegymás elleni mérkőzésein mindkétszer vendég siker született. Mivel afővárosiak nagyobb különbséggel nyertek Miskolcon, mint forditva, a NKE lett a3., a MEAFC pedig a 4.

Jóvalkiegyensúlyozottabb volt a női Közép-csoport, sok-sok szoros, kiegyenlitett,izgalmas mérkőzéssel. E csoportban nem maradt sem veretlen sem nyeretlencsapat. A Pécs és a Közgáz egyaránt 4-2-es mutatóval zárt. Az döntött a pécsiekjavára, hogy az egymás elleni összevetésben jobbaknak biizonyultak. A Szegedinkább "idegenben volt otthon" mint a Tisza-partján, hiszen idegenben2, odahaza pedig csupán 1 meccset nyert meg. A Testnevelési Egyetem csapatatöbbször is nagy, szoros csatában maradt alul s lett 1 győzelemmel 4.

A női negyeddöntők párositása:
Nyíregyháza-MagyarTestnevelési Egyetem, DEAC-Szeged, Közgáz - NKE, PEAC-Miskolc 

Minda férfiaknál, mind pedig a hölgyeknél az oda-visszavágós kuparendszerbenlejátszandó negyeddöntő-párharcok győztesei jutnak a négyes döntőbe.

Vármegyei szövetségek