10
Mar
2013
A legkisebb játékos óriási kosara
2013. március 10.  |  23:33
Közgáz SC és DSK - Szombathelyi ESE 76-78 (13-21, 27-17, 25-25, 11-15)
Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, nyugati csoport. V: Györki, Kaskötő.
Közgáz: Szécsényi 6, LAKTIS 11, KORZITSKA 19/9, KARDOS 9, Dinnyés. Cs: NAGY SZ. 15/3, Vágvölgyi 7, UZONYI 9/3, Tóth Sz. Edző:Vladár Csaba, Kováts László.
Szombathely: TÓTH D. 8, Mészáros 11/3, BÓDI 13, Földesi 7, KARAGITS 11/3. Cs: SZABÓ B. 11, Földi 7, SIMON 9/3, Tömböly 1, Forrai 4/3, Horváth A. Edző: Kéri Péter.

Nem egészen egy hete, Szombathelyen a Közgáz kezdett jobban, most másfél perc után 8-2-es szombathelyi vezetésnél időt kellett kérni a hazai edzőkettősnek. A folytatásban bár javult a Közgáz támadójátéka, a vendégek a támadó pattanók utáni kosarakkal tartották előnyüket.

A második szakaszban Nagy Szabolcs pályára lépésével jóval hatékonyabb lett a hazaiak palánk alatti játéka, fokozatosan zárkózott fel a Közgáz, amelynek játékosai közben sok büntetőt kihagytak. A szünetben éppen Nagy triplájával remek játék mellett 2 ponttal már a hazaiak vezettek.

A harmadik negyed szenzációs játékot hozott. A Közgáz Uzonyi, Lakits és Korzitska ügyes, eredményes játéka révén néhány ponttal megugrott, ám Bódi és Szabó révén nem engedte el a hazaiakat a Szombathely. A negyed végén ráadásul Simon elkapta a fonalat, remek megmozdulásai révén a parádés szakaszt követően maradt a szünetbeli 2 pont a hazaiaknak.

Érezhető volt, hogy olyan magas szinten, ahogy a  harmadik negyedben játszottak a csapatok, sokáig nem lehet a tempót tartani. A záró szakaszban kemény küzdelem és sok rossz dobás jellemezte a játékot. A Közgáz minimális vezetése mellett haladtak a felek, amikor az utolsó percre fordulva a legkisebb szombathelyi, Tóth Dávid a támadó lepattanót visszaszerezve egyenlített. Utána mindkét csapatnak volt több lehetősége előnyt szerezni, ám sokáig egyiknek sem sikerült. Aztán 3 másodperccel a befejezés előtt Simon rossz dobása után a hazai kosár alá remek ütemben berobbanó Tóth - az utolsó perc hőse - a gyűrűbe pöckölte a meccslabdát. A csoport két élcsapatához méltó remek meccsen nyertek a szombathelyiek.

Vármegyei szövetségek