27
Feb
2013
Szünet után pontosabb volt a Közgáz
2013. február 27.  |  23:46
Közgáz SC és DSK - USC Szeged 52-45 (13-14, 12-12, 12-8, 15-11)
Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, közép-csoport nők. V: Dernei, Tarnai.
Közgáz: Lantos 6, VÁSÁRHELYI 11/3, HOFFMANN 17, Simon 5, Székely 4. Cs: PÉTER 11, Szécsényi. Edző: Vladár Csaba.
Szeged: Békefi 6, Teimel, Zsiros K., CHVATAL 10, KÁRPÁTI 13. Cs: Pékó 8, Kuktoglu 2, Zsiros L. 4, Láng 3. Edző: Domokos Mihály.

Nagy volt a tét a két 2-2-vel álló csapat összecsapásán s ez érződött is a játékosokon. A 3. percben 2-2-t, a 7.-ben pedig 6-6-ot mutatott az eredményjelző. A hazaiak nem találták a szegedi zóna ellenszerét, sok labdát eladtak. A magassági fölényben lévő vendégek pedig az igen jó lábmunkával embert fogó Közgáz védekezésével szemben képtelenek voltak tiszta dobóhelyzeteket kialakitani. Nagyon kevés volt a kosár, annál nagyobb a küzdelem, rengeteg feldobás-szituáció alakult ki. A nagy harcban a 3. negyed közepéig a elsősorban Kárpáti eredményessége révén a szegediek vezettek kis különbséggel. Ekkor Vásárhelyi bedobta a meccs első - s mint kiderült egyetlen - tripláját.


E találat egy döntő fontosságú, 8-0-ás Közgáz-roham kezdetét jelentette. A negyedik negyedre felpörgött a meccs, Hoffmann ponterőssége révén a szakasz közepén 9 ponttal megugrott a Közgáz. Ekkor egész pályás emberfogásra ment ki az addig zónázó Szeged. Ezzel sikerült is labdákat, kosarakat szerezniük a vendégeknek, akik Láng kosár plusz büntetős akciójával valamint Chvatal kosaraival egy másél perc alatt bemutatott 7-2-es futással szorossá tették a meccset. A végjátékban azonban fontos szituációkban közeli dobásokat, büntetőket hagytak ki a vendégek játékosai, igy hazai győzelem született.

Vármegyei szövetségek