Kaposváron az Olaj KK
08
Nov
2007
Kaposváron az Olaj KK
2007. november 8.  |  13:13


A somogyi fõvárosban lép ma este parkettre a Szolnoki Olaj KK. Az eddig valós tudásuk alatt teljesítõ szolnokiaknak égetõ szüksége lenne a gyõzelemre. 

Ha csak a tabellát nézzük, akkor elvileg az Olaj a mai találkozó esélyese, hiszen a házigazda mindössze egyszer hagyta el gyõztesen a pályát. Ám csalóka ez az adatsor, hiszen szoros mérkõzéseken kapott ki Dombóváron, otthon a Falco ellen, Körmenden és az Albacomp otthonában. Ráadásul az Olaj egyetlen gyõzelemmel szerzett többet mai vetélytársánál. Az Olaj játékosai bosszantó módon már a második hazai meccsüket veszítették el úgy az Univer ellen szombaton, hogy gyakorlatilag végig vezettek. Ám a végén a kecskemétiek örülhettek a szörnyû dobóformát mutató szolnokiak ellen.- A legutóbbi meccs egyetlen pozitívuma talán a védekezésünk volt - mondta Pór Péter vezetõedzõ. - Az eladott labdáink száma már kevés, tehát ezen a téren jó úton járunk. Olyan dobóformával, mint amit az Univer ellen mutattunk, nehéz meccset nyerni. Hiába voltak meg a tiszta dobóhelyzeteink, ha azokat nem tudjuk értékesíteni.A bajnoki címvédõ tehát szeretne végre kikászálódni a gödörbõl, kérdés, hogy az ugyanerre készülõ somogyiak ellen ez miként sikerülhet. A kaposváriak egyik kulcsembere Day Quinton, aki elsõsorban a játék szervezéséért felelõs, 25 pontos átlagával a magyar mezõny legeredményesebb dobója. Hû társa a pontok gyártásában Carl Edwards, 20,8-es átlaga jó dobót sejtet. Ketten együtt egyébként elhasználják a csapat labdáinak több mint felét, tehát rájuk kell figyelnie Cziczáséknak elsõsorban. Persze az Orosz-Csirke-Hendlein-Szõke négyes is képet a nagyszerû teljesítményre, s akkor még nem szóltunk a litván erõcsatárról, Niparavciusról. Tehát egyáltalán nem lesz sétagalopp a ma esti összecsapás.

— A Kecskeméttel szemben már jobban védekeztünk, és csökkent az eladott

labdáink száma, mint az elõzõ mérkõzéseken — kezdte Pór Péter, az Olaj

vezetõedzõje. — Sajnos a dobásaink nem sikerültek pedig kidolgoztuk a

helyzeteket a kecskemétiek zónavédekezése ellen, de nem találtunk be. Elõbb

utóbb ki kell jönni a munkának, hiszen mindenki oda teszi magát az

edzéseken és a mérkõzéseken egyaránt. Bízunk benne, hogy kamatozik az a sok munka, amit belefektetünk — mondta a szakember.

 

Vármegyei szövetségek