Tippmix Férfi NB I: Idegenben nyert a Körmend, az Alba és a Kaposvár is
22
Sep
2021
Tippmix Férfi NB I: Idegenben nyert a Körmend, az Alba és a Kaposvár is
2021. szeptember 22.  |  21:00

Sopron KC – MVM-OSE Lions 86-80 (22-20, 20-17, 17-27, 27-16)
Bajnokság, 1. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Kapitány G., Török R., Makrai M. (Gorka Sz.)

Sopron: Halász 8/6, Myers 16/6, Borisov 15/3, Sitku 6/6, Montgomery 14. Cserék: Supola 7/3, Takács 6/6, Ford 7/3, Csendes 3, Werner 4.

Oroszlány: Ihring 9/3, Carev 5/3, Miliszavljevics 15/6, Minchev 14/6, Molnár 6. Cserék: Parrish 15/3, Ruják 15/15, Garamvölgyi 1, Dorogi -, Tóth -.

Izgalmas mérkőzésre volt kilátás, mindkét csapat erősen átalakult a nyáron. A hazaiak nem várhatták jó előjelekkel az összecsapást, hiszen a meccs előtt nem sokkal sérült meg a gárda irányítója.

Hiába Sitku triplája, egy kisebb gólcsend után a vendég oroszlányiak kezdték el a pontgyártást (3-8). Sikerült faragnia a hátrányból a soproniaknak, sőt, Halász hármasával egyenlítettek is (10-10). Kiegyenlített csata folyt a pályán, de inkább az MVM-OSE Lions játékában volt meg, hogy meglépjen az ellenfelétől, 12-16-nál időt is kért Braniszlav Dzunics. A kis szünet megtette a hatását, a negyed utolsó perceiben remek lendülettel kosárlabdáztak a hazaiak, így megfordítva az állást. 22-20.

A második játékrész eleje nem sikerült túlságosan pontgazdagra, de a találkozó továbbra is izgalmas maradt, fej-fej mellett haladtak a csapatok (30-29). Egy jobb periódus után hattal is meglépett az SKC, viszont jött Carev trojkája a túloldalon (35-32). Montgomery és Miliszavljevics pontpárbaját és előbbi nyerte, aki mellé felléptek a társak is, így ötpontos soproni előnnyel mehettek nagyszünetre a felek. 42-37.

A fordulás után kicsit bennragadt az oroszlányi csapat, miközben Borisov négy pontot is berámolt, hamar időt kellett kérnie Sebastjan Krasovecnek (48-39). A légiós nagyon elkapta a fonalat, egy újabb középtávolit süllyesztett el, ezzel pedig átlépte a tízet a különbség. Egy ideig úgy tűnt, hogy állandósul a differencia, de megtalálta a játékát az OSE, amely elsősorban Ruják tripláinak köszönhetően visszakapaszkodott háromra (57-54). Hiába a soproni időkérés, Ruják tarthatatlan volt és egy újabb hármast süllyesztett el, ezzel kiegyenlített a csapata, sőt, a következő támadásban már a vezetést is megszerezték a piros-feketék (57-59). Borisov és Ihring kosarai következtek, míg a negyedet Minchev dudaszós trojkája zárta. 59-64.

Myers és Halász is távolról volt sikeres, hamar fordított az SKC. Felváltva jöttek a kosarak, az utolsó öt percre 68-70-ről fordultak a csapatok. Miliszavljevics csak az egyik büntetőjét dobta be, amire Ford triplája jött válaszként (71-71). Újfent csak 50%-kal büntetőzött az Oroszlány, ezúttal Borisov büntetett, majd Miliszavljevics egyenlített (74-74). Innen öt hazai pont érkezett zsinórban, kicsivel több, mint egy perccel a vége előtt, 79-74-nél kért időt Sebastjan Krasovec. Bár tíz másodperccel az órán még feljött 82-80-ra a vendég együttes, higgadtan büntetőztek a hazaiak, akik így egy kiélezett összecsapást tudtak behúzni a szezonnyitón. 86-80.

----------

Szolnoki Olajbányász - Naturtex-SZTE-Szedeák 77-76 (20-28, 15-17, 28-20, 14-11)
Bajnokság, 1. forduló
Szolnok
Győrffy P., Ádám J., Csabai-Kaskötő B. (Bogárdi J.)

Szolnoki Olajbányász: Rogic 6, Kovács P. 2, Cummings 8, Subotic 13/3, Taiwo 2. Cserék: Badzim 16/6, Pallai 4, Cakarun 21, Rudner -, Gilszki -, Zsiros 5/3.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Persons 28, Polányi 9/9, Cook 21/9, Hunt 9/6, Alston 6. Cserék: Bognár -, Kerpel-Fronius B. 1, Szatmári -, Keller I. 2.

Cook “parádéjával” indult a találkozó, a szegediek légiósa gyorsan berámolt két triplát. A hazaiknál Taiwo szerzett két pontot, de betalált Alston és Persons is, így 2-10-es állásnál időt kért a Szolnoki Olajbányász. Az edzői tanácsok után is a Szeged szerzett kosarat, Hunt talált be távolról. Cakarun kozmetikázott az eredményen, majd büntetőből is szerzett egy pontot. A játék képe percekig nem változott, kosárra, kosár volt a válasz. Hat perc játék után 7-17 volt az eredményjelzőn. Hunt triplájával érte el a húszat Szrecsko Szekulovics csapata. Gasper Potocnik ismét időt kért. Cakarun szerzett pontot büntetőkből, de Persons sem hibázott a vonalról. Badzim triplája után, Szrecsko Szekulovics is kikérte egyik idejét.  A negyed hajrájában tízen belülre kerültek a hazaiak. 20-28.

Hibákkal indult a második negyed, az első kosarat Persons szerezte, amire Rogic válaszolt. Subotic duplájával négyre zárkózott az Olajbányász. Cook rázta meg magát. A hazaiaknál előbb Cakarun, majd Subotic dobott egy triplát. Egy volt közte, 31-32. Cook dobott be két büntetőt. Pallai is feliratkozott a pontszerzők listájára. 33-35 volt a táblán, amikor Szrecsko Szekulovics időt kért, sok hibával játszott a csapata. A hajrát ismét megnyomták a vendégek. Persons és Cook is villant. 35-45.

Cakarun és Polányi kosárváltásval indult a második félidő, majd Cummings is betalált. Polányi szerzett újabb triplát. Nagyon kemény, jó mérkőzés volt, a Szolnok kapaszkodott, de a vendégek őrizték előnyüket. A negyed derekán, 50-56 volt a táblán. Subotic és Rogic pontjaival zárkózott kettőre a Szolnok, időt kértek a vendégek. Az Olajbányász felzárkózott egy pontra is, de Persons betalált távolról is, a szegedi légiós újabb pontjai után szolnoki időkérés következett. A negyed hajrája izgalmas volt. 63-65.

Cakarun kosarával és szolnoki egyenlítéssel indult az utolsó negyed. Cook dobott egy triplát, de Cakarun kosarával átvette a vezetést a hazai csapat. A szegediek egyre fáradtabbnak tűntek, sokat hibáztak ebben a periódusban. Persons és Rogic kosarát követően 71-70 volt az eredményjelzőn. Óriási volt a küzdelem a pályán, mindkét csapat megtett mindent a sikerért. A hazaiaknál Cakarun vette hátára a társakat, a másik oldalon Persons próbálta megoldani a dolgokat. 75-71-re “lépett meg” a Szolnok. Persons értékesített egy duplát és bedobta a ráadás büntetőt is, az újabb kosara után ismét a Szeged vezetett. Badzim talált be, így szolnoki vezetéssel fordultak az utolsó percre a csapatok.

A végjáték óriási izgalmakat hozott, Persons kezében kétszer is meccslabda volt, de hibázott, így a Szolnok nyerte a találkozót. 77-76.
--------

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Kaposvári KK 62-74 (15-20, 22-21, 14-21, 11-12)
Bajnokság, 1. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Földházi T. P., Nyilas I., Lengyel Á. J. (Farkas Z.)

KTE: Pollard 19, Milutinovics 18/6, Jaramaz 10/6, Kucsera -, Karahodzsics 8. Csere: Dramicsanin 5, Wittmann 2, Kiss D. -, Lukács D. -.

KKK: Hilliard 20/3, Price 9/9, Plézer -, Martin 15, Csorvasi M. 4. Csere: Ford 15/3, Hendlein 6/3, Krnjajski 3, Puska 2.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét és a Kaposvári KK is megnyitotta a 2021–2022-es idényt a férfi A-csoportban – Kecskeméten kezdtek a felek.

Martin és Price hozott rögtön öt pontot a Kaposvár javára, Pollard és Milutinovics ugyanennyivel válaszolt a negyedik perc közepéig. Kétszer is visszavette a vezetést a vendég csapat, de mindig érkezett egy-egy hazai játékos, aki rögtön egalizált. Karahodzsics kettesével a vezetést is átvették a házigazdák, a különbséget pedig Pollard büntetőivel növelték is (13-9) – de csak rövid időre, Price ugyanis előbb gólpasszt jegyzett Ford zsákolásánál, majd egy triplával fordított. Price volt igencsak elemében: két pattanó is nála kötött ki, majd Martinnak is adott egy asszisztot. Öttel nyerte az első negyedet a Kaposvár (15-20).

A második tíz percet a KTE kezdte 5-0-lal, sőt Karahodzsics folytatta a pontgyártást, így ismét a hazaiak vezettek. Azonban Milutinovics hármasa után sem lélegezhettek fel: Krnjajszki talált be a következő támadásból, majd Puska vette vissza a vezetést a vendégeknek – ami Jaramaz hármasáig tartott (28-26). Hendlein triplájával távolodott a Kaposvár, Milutinovics hármasát pedig Hilliard „nullázta ki”, aki ráadásul két büntetőt is bedobott a következő támadás során. Négy pontot megtartott előnyéből a Kaposvár a nagyszünetre – 37-41-ről jöhetett a folytatás.

Martin közelijével nőtt a különbség, de Milutinovics faulttal együtt talált be, az értékesített büntető pedig egyre hozta vissza a hazaiakat. Újabb pontokkal jelentkeztek a vendégek, Csorvási révén lett újra közte öt, majd Ford hármasa is talált (44-52) – szükségesnek érezték az időkérést a hazaiak. Dramicsanin távolija nem ért célt, Ford közelije viszont igen, ezzel meglett a tíz közte (47-57). Eggyel nagyobb fokozatba kapcsolt a Kaposvár, aminek meglett az eredménye: héttel nyerte a harmadik negyedet (51-62).

Négy kecskeméti pont és egy közel két és fél perces kaposvári gólcsend jelezte, nincs még lefutva a meccs. Kissé nehezebben érkeztek a kosarak, a jobb kecskeméti kezdést rosszabb folytatás követte: Hilliard négy pontot jegyzett a KKK-nak, míg a hazaiak nem tudtak betalálni. Tíz pontot hozott az utolsó negyed első hat perce, majd Jaramaz törte meg a mintegy négyperces hazai pontatlanságot. Ezzel is csak tíz lett közte, eldőlni látszott a találkozó (58-68). A Kaposvár sem jeleskedett támadásban, de ezt nem tudta kihasználni a KTE – negyedbeli kilenc-kilenc dobott ponttal érkeztek meg a felek a meccs utolsó percébe. A végén Price villant egy triplával, majd Dramicsanin közelijével alakult ki a 62-74-es végeredmény.

-------------

DEAC-Tungsram - HÜBNER Nyíregyháza BS 79-65 (14-19, 23-13, 25-13, 17-20)
Bajnokság, 1. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
V.: Tőzsér D., Minár L. Rácz Zs. (Balogh L.)

Debrecen: Thames 9/3, Polyák 4, Valerio-Bodon -, Dzeletovics 23/3, Tóth Á. 9. Cserék: Kerpel-Fronius 4, Drenovac 13, Kovács 2, Lapornik 7/3, Aska 8.

Nyíregyháza: Johnson 23/3 Kiss 2, Bryce 20, Pipiras 11/3, Tóth G. 2. Cserék: Bus -, Bazsó 3/3, Mokánszki -, LeDay 4, Anda -, Vaskó -, Kozák -.

Az újonc Nyíregyháza a Debrecen otthonába látogatott a feljutása utáni, első élvonalbeli mérkőzésén.

Johnson duplájával a vendégek szerezték meg a találkozó során először a vezetést, de Dzeletovics kosaraival sikerült fordítania a debrecenieknek. Bryce is feliratkozott a pontszerzők közé, Dzeletovics viszont továbbra is tarthatatlannak bizonyult (6-4). Jól tartották magukat az elsősorban a légiósaira támaszkodó nyíregyháziak, az első negyed utolsó perceire 10-10-ről fordultak a felek. Sok idő elteltével újra a cápákhoz került az előny, miután Bazsó a sarokból küldött a helyére egy triplát, majd Johnson robogott végig a pályán, időt kért a DEAC (12-15). A folytatásban már nem sikerült változtatnia a hazaiaknak, sőt, Johnson utolsó másodperces büntetőivel az addigi legnagyobb különbséget harcolta ki a Blue Sharks. 14-19.

Egy 6-0-ás rohammal nyitották a második felvonást a debreceniek, ezzel hamar meg is fordították az állást, Pethő Ákos kénytelen volt másfél perc után időt kérni (20-19). Bryce percei következtek, a hátvéd ebben a periódusban ellenállhatatlanul kosárlabdázott, sorra szerezte a kosarakat (22-25). Felváltva jöttek a pontok mind a két oldalon, de összességében a Nyíregyháza járt előrébb (26-30). Bár a kezdeményezést magához ragadta a DEAC,továbbra is remekül tartotta magát az újonc, teljesen nyílt maradt a mérkőzés a második félidőre. 37-32.

A fordulás után sokkal jobban jöttek ki az öltözőből a hazaiak, akik egy 11-4-es kezdéssel megléptek tizenkét ponttal a harmadik negyed derekára (48-36). Hiába Pethő Ákos időkérése, tovább nyomott a DEAC, amely egyre jobban kezdte leszakítani ellenfelét (58-39). Lapornik büntetőivel a húszat is átlépte a különbség, amelyre még tudott reagálni a Nyíregyháza, de sokkal közelebb nem tudott férkőzni a csapat. 62-45.

Dzeletovics vétett egy sportszerűtlen hibát rögtön a záró etap elején, ami után egy ideig úgy tűnt, hogy végleg lezárja a mérkőzést a Debrecen, de szinte a semmiből feljött tíz pontra a Nyíregyháza három és fél perccel a vége előtt (69-59). Milenko Topics időkérését követően ennél közelebb már nem engedte a vendégeket közelebb a DEAC-Tungsram, amely a második félidőben nyújtott játékának köszönhetően győzelemmel kezdte a szezont. 79-65.

--------

Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend 80-84 (20-16, 22-22, 22-27, 16-19)
Bajnokság, 14. forduló
Zalaegerszeg
Cziffra Cs., Söjtöry T., Kovács N. (Forrai S.)

Zalakerámia ZTE KK: Wilson 21/3, Simo 7/3, Bonifert 9/3, Barnett 7/3, Harris 20. Cserék: Guyton 3, Németh 2, Horti 10/3, Polster -, Révész 1.

Egis Körmend: Stokes 23/9, White 17/3, Szavics 12/3, Martinez 2, Krivacsevics -. . Cserék: Kenéz -, Balogh -, Mócsán 6/6, Ferencz 9/9, Garrett 15.

Nemrégiben már találkozott a két gárda, a Göcsej Kupa döntőjét a ZTE nyerte, s most is nagyon fogadkoztak a hazaiak, szerették volna győzelemmel nyitni a megújulás jegyében ígért szezont szurkolóik előtt.

A hazaiaknál Heron Achilles-sérülés miatt hiányzott, de nem léphetett pályára Csuti Kornél sem, az MTE teljes kerettel érkezett.

Harris pontjaival indult a találkozó, az első zalai magyar pontokat Bonifert jegyezte, aki egy középtávolit is hozzátett nem sokkal később. Néhány pontos ZTE előnyt mutatott a negyed nagy részében az eredményjelző, a Körmend azonban triplákkal közelített, 20-26-ra sikerült zárkóznia 10 perc után.

Harris zsákolás – Ferencz tripla sorminta következett, Harris 3 alkalommal is ily módon juttatta gyűrűbe a játékszert. Meglépett a ZTE, már 12 ponttal is vezettek Wilsonék, megszületett az első félidő egyetlen hazai trojkája is, Horti Bálint révén. A vendégek azonban nem adták fel, Stokes rázta meg magát, s hiába kért időt Cizmic mester, a félidő vége a Körmendé volt. 42-38 volt a félidei eredmény, a piros-feketék 50%-os hármas-mutatója imponáló volt.

Guyton buta faultja után már csak egy pont volt a hazai fór, legjobbkor jött Bonifert hármasa. Garrett zsákolása után viszont a körmendi tábor robbant, ami csak fokozódott Ferencz Csaba újabb hármasa után, amikor már a vezetést is átvették a vasiak. Stokes újabb távolija sokkolta a zalai híveket, amikor a ZTE elkezdett életjeleket adni: Wilson egészpályás passzát Barnett húzta a gyűrűbe, majd Simó Bence dobott hármast. Ezúttal a ZTE-tábor ünnepelhetett, hiszen Barnett trojkája is sikeres volt, egy pontra zárkóztak a kék-fehérek. Horti elég szellősen védekezett Garretten, aki köszönte szépen a lehetőséget és középtávolikkal válaszolt. Horti egy horoggal köszörülte ki a csorbát, végül Harris dudaszavas pöcijével egypontos körmendi vezetéssel zárult a 3. negyed.

Az izgalmak pedig tovább fokozódtak a záró felvonásban, s bár rövid időre átvette a vezetést a ZTE, ez csupán kérészéletűnek bizonyult. A rossz dobásoktól elment a zalaiak önbizalma, Stokes hamar egalizált, majd White zsákolásával már ismét az MTE tábor örülhetett. Innen pedig már nem volt visszaút: a ZTE pontatlan dobásait megbosszulta a jobb vállalásokkal operáló MTE. Az egyre jobban belejövő Savic saját lepattanóját tette vissza, s ráadásbüntetőjével 6 pontra léptek meg a vendégek alig egy perccel a találkozó vége előtt. A nagyot küzdő Simó Bence ugyan egy ziccerrel és egy betöréssel még felcsillantotta a reményt, a hátralevő 14.8 másodpercet viszont jól használta ki a Körmend, Stokes bedobta a büntetőket, a ZTE számára pedig már nem volt visszaút.

84-80 arányban, jobb második félidei játékával megérdemelten nyert a Körmend Egerszegen. A hazaiak eladott labdáit – 16-szor passzoltak rossz helyre a kék-fehérek – sorozatban büntette az MTE, 30 pontot szereztek a zalai hibákból. A siker másik kulcsa a remek vasi távoli dobások voltak, 10 hármast hintettek Ferenczék 20 kísérletből. A ZTE hiába nyerte fölényesen a lepattanócsatát, s adott több gólpasszt, nem koncentrált eléggé a második félidőben. A fiatal Simó Bencét azonban mindenképp dicséret illeti, hiszen csapata egyik legjobbja volt. A két beugró center is jól muzsikált: Harris remek dobásokkal mutatkozott be, hibátlan mezőnyszázalékkal jutott 20 pontig, ám center-ellenfele, Garrett is hatékonyan kosarazott. A Körmend különösen a Stokes-Garrett-White triónak köszönhetően elhozta a győzelmet a szezonnyitón Zalaegerszegről.

------

Atomerőmű SE – Alba Fehérvár 104-106 (22-28, 23-19, 25-31, 23-15, 11-13)
Bajnokság, 1. forduló
Szekszárd Városi Sportcsarnok
V.: Benczur T., Goda L., Farkas G. (Bodrogváry I. J.)

ASE: Brown 28/21, Brzoja 18/9, Karosi 3, Eilingsfeld 15, Melvin 12. Csere: Buljevic 15/3, Kovács Á. 11, Pajor 2, Kis R. -, Frank Á. -.

Alba: Pongó 10/6, Vojvoda 30/12, Takács Mi. 7/3, Laksa 26/18, Steele 13. Csere: Mulalic 11/9, Omenaka 4, Szabó Zs. 3, Balsay 2.

Egymás elleni rangadóval kezdte a 2021–2022-es idényt az Atomerőmű SE és az Alba Fehérvár. A vendég fehérváriak számára nem indult jól a hétközi forduló: Jonathan Stark nem sokkal a rajt előtt dőlt ki három hétre.

Két Brzoja-büntető talált célt, ezek jelentették az első pontokat a meccsen, de Pongó is jól célzott a vonalról, így a fordulásból rögtön egyenlített az Alba. Brown triplája akadt be, ez viszont annyira felpiszkálta a vendégeket, hogy egy 10-0-s etappal rögtön hétpontos előnyt építettek (5-12). Laksa és Takács után Mulalic is egy triplával jelentkezett, majd Vojvoda kettesével a hatodik perc közepén a tíz is meglett közte (8-18). Brzoja távolija is kellett, hogy tíz alatt maradjon a differencia, de egyelőre nem tudott kapaszkodni a Paks: Pongó trojkáját Szabó toldotta meg egy kettessel, 13-26 volt ekkor már az állás. Rákapcsoltak a Szekszárdon ideiglenes otthonra talált hazaiak, így 22-28-nál zárult az első tíz perc.

Eilingsfeld közelijét Brown távolija követte, Pajor duplájával pedig már a Paks vezetett (29-28). Alba-időkérés követte a hazai pontgazdag kezdést, Laksa egy hármassal rögtön fel is rázta a kissé megtorpant vendégeket. Visszavette a vezetést az Alba, de egy-egy kosárral rögtön fordított a Paks. Pongó és Mulalic is elsüllyesztett egy-egy hármast, ezzel jutott lélegzetvételnyi előnyhöz az Alba (34-39) – most az ASE kért időt. Próbálta lerázni ellenfelét az Alba, de a Paks nem engedett: tartotta négy-ötpontos hátrányát. A hajrába érve Brown tette helyre saját negyedik, csapata ötödik tripláját, ezzel két pontra hozta fel együttesét – 45-47-tel ért véget az első félidő.

Laksáé lett a második félidő első két pontja, majd Kovács labdaeladását Vojvoda büntette egy hármassal, és még Szabó is értékesített egy dobást a vonalról (45-53) – ezt követően Melvin kezdte meg a hazai pontgyártást. Gyors pontváltást eladott labdák követtek, mindkét félnél hiba csúszott a támadásokba. Brown állított az irányzékon, ötödik tripláját értékesítette, de Laksa is távolról volt pontos – őt is és a következő kettest jegyző Steele-t is Vojvoda szolgálta ki gólpasszal (52-62). Laksa büntetői is találtak, aztán Brzoja hármasával tízen belülre jött a Paks, de ez csak Mulalic triplájáig volt így. Buljevic kettest majd hármast dobott, rögtön szoros lett az eredmény (61-67). Mindkét együttes elérte az öt csapatfaultot három perccel a negyed vége előtt. Megfogta az Alba-támadásokat az ASE, és a fordulásból is eredményes tudott lenni, így Brown újabb hármasa már egyenlítést ért két perccel a negyed zárása előtt (67-67). Omenaka és Laksa húzta a vendégek szekerét ekkor, egy-egy akciójuk két-, illetve három pontot ért. Hiába Buljevic gól jó plusz büntető-akciója, a negyed két utolsó sikeres támadása az Albáé lett: Laksa – neki már az ötödik volt – és Vojvoda is eltett egy-egy triplát, így 70-78-ról jöhetett a negyedik tíz perc.

Kovács és Balsay váltott gyorsan kosarat, majd ugyanezt tette Eilingsfeld és Laksa is – egy perc, nyolc pont, a különbség viszont nem változott. Kicsit később már igen: Brown vezetésével pillanatok alatt egyre jött vissza a Paks, de Vojvoda egy hármassal próbálta nyugtatni övéit (85-89). Kovács két büntetőjével érte el a 91 pontot az ASE, három perccel a vége előtt ugyanennyinél járt az Alba is, egészen Vojvoda ketteséig – egy perccel később viszont már ismét egál volt meccs (93-93). Ráadásul Pongó kipontozódott, és Mulalic, illetve Omenaka is négy-négy faulttal állt a vendégeknél, míg az ASE részéről ilyen gondok nem jöttek elő az utolsó percre. Eilingsfeld és Melvin is triplával próbálkozott, sikertelenül, majd a másik oldalon Vojvoda nem talált be kintről. A tendencia folytatódott a rendes játékidő végéig: az utolsó két percben egyik csapat sem talált be, így 93-93-ról jöhetett a hosszabbítás első öt perce.

Amit Vojvoda triplája nyitott, majd nem sokkal később Laksa is eltett egy hármast – közben a Paks is szorgoskodott, Mulalic és Brzoja két pontra hozták vissza a hazaiakat (102-104). Brzoja egyenlített is, de az utolsó szó a kereken 30 pontot jegyző Vojvodáé lett: újabb duplájára már nem volt válasza az ASE-nak, így 106-104-es vendég sikerrel ért véget a 45 percre nyúlt találkozó.

Vármegyei szövetségek