Megkezdődött a DVTK új sportcsarnokának építkezése
08
Oct
2019
Megkezdődött a DVTK új sportcsarnokának építkezése
2019. október 8.  |  22:33
Lerakták a DVTK új multifunkciós kosárlabdacsarnokának alapkövét Miskolcon, az új létesítmény csaknem 3500 fős lelátóval, két emelettel és öt pályával jön létre az Épkar Zrt. kivitelezésében. Az ötmilliárd forintból megvalósuló épület a tervek szerint jövő év végéig készül el - számolt be a magyarepitok.hu.
 
A leendő csarnok mintegy 4300 négyzetméteres lesz és előregyártott vasbeton vázszerkezetből áll majd.
 
A létesítményben az első emeleten kap helyet a hazai csapat öltözője, az edzői szobák, a tárgyaló és az irodák. Az előcsarnok feletti épületszárnyban kiszolgálófunkciók találhatók majd, illetve egy fél kosárlabdapályát is kialakítanak itt. A második emelet teljes egészében a közönséget fogja kiszolgálni: büfék, vizes blokkok és a lelátó várja majd a vendégeket. Mindezek mellett a VIP rész és a skybox is itt kap helyet.
 
A létesítményt teleszkópos lelátók határolják, ahol csaknem 3500 néző tud majd helyet foglalni. Emellett a lelátók által határolt területen öt darab egész pálya és két darab félpálya kerül elhelyezésre.
 
A csarnok, melynek kivitelezése az alapkőletétel után rögtön meg is kezdődik, a kosárlabda mellett egyéb, teremben űzhető sportág - röplabda, kézilabda, futsal - létesítményszükségleteit is kiszolgálja majd. Az új csarnok a DVTK egyéb szakosztályainak sportolói, asztaliteniszezők, birkózók, cselgáncsozók, muaythaiosok is használhatják, és nagyobb hazai és nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas lesz.
 
Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár a rendezvényen elmondta, hogy a mai alapkőletétellel kezdődő beruházás jelentősen hozzájárul Miskolc sportéletéhez.
 
A városban több más létesítmény újult meg és épült az elmúlt időszakban, egy hete adták át Diósgyőrben a DVTK Medical Centert, benne az új birkózóteremmel.
 
Az új csarnokot a DVTK Edzőközpont mellett, a 2018-ban átadott, Market által kivitelezett DVTK Stadion déli oldalán hozzák létre.
 
 
 
Fotó - Bernát Benjámin, magyarepitok.hu

Megyei szövetségek