Pécsi Gyermek és Kenguru forduló
17
Apr
2012
Pécsi Gyermek és Kenguru forduló
2012. április 17.  |  01:56
7. Gyermek forduló – Pécs, TÁSI terem / Szekszárd, Dienes Valéria Ált. Isk. / Kaposvári Egyetem Gyakorló Ált. Isk. és Gimn. / Szigetvár, Városi Sportcsarnok

A 7. forduló után kiderült mely csapatok kerültek be a Régiós Jamboree-ra, melyet Pécsen 2012. április 28-án rendeznek meg.

Fiú továbbjutók:

1. Dombóvári Kosársuli

2. Törpe Team Pécs

Leány továbbjutók:

1. Szekszárdi Fürge Rókák

2. Pécsi Kistigrisek

3. Gyakorlós Csibék

4. PVSK Vadmacskák

Az „A” csoportban a Dombóvári Kosársuli magabiztosan nyerte mindkét mérkőzését, ezzel megelőzve a Törpe Team Pécs és KASI Delfinek csapatát. Így a dombóvári és a pécsi csapat került be a legjobbak közé, ahol kiharcolhatják a továbbjutást az Országos Jamboree-ra.

A „B” csoport papírforma szerint zárult, a Szekszárdi Fürge Rókák mindkét mérkőzésüket magabiztosan nyerték. A második helyen a Gyakorlós Csibék (Kaposvár) csapata végzett, megelőzvén a PVSK Vadmacskák csapatát. Mindhárom csapat bejutott a Régiós Jamboree-ra, A szekszárdi és a kaposvári Pécsen, míg a PVSK csapata Sopronban harcol a döntőbe jutásért.

A „C” csoport mérkőzései voltak a legszorosabbak. A Pécsi Kistigrisek csapata mindkét mérkőzését megnyerve 2. helyen végzett a pécsi területen, így ők is készülhetnek már a Jamboree-ra.

A „D” csoportban kimagaslott a PVSK, mindkét mérkőzésüket magabiztosan nyerték. Második helyen a Mohács GYKSE, harmadik helyen pedig a PINKK SE csapata végzett.

7. Kenguru forduló – Pécs, TÁSI terem / Szekszárd, Dienes Valéria Ált. Isk.

A 7. fordulóra már eldőlt a leány továbbjutó sorsa, a Szekszárdi Fürge Rókák minden fordulóban az első helyen végzetek. Viszont a fiúknál még nyílt a verseny a Dombóvári Kosársuli és a KASI Delfinek csapata között, két pont előnye van a kaposvári csapatnak.

Az „A” csoportban a Dombóvári Kosársuli csapata végzett az élen, a csoportelsőséget eldöntő mérkőzésen hosszabbításban győzték le a KASI Delfinek csapatát. A 3. helyen a Szekszárdi Fürge Rókák csapata végzett.

A „B” csoportban „házi döntő” alakult ki, ahol a Pécsi Farkasok 21 ponttal múlták felül a Pécsi Baglyok csapatát. A 3. helyet magabiztosan szerezték meg a Gyakorlós Törpék a PVSK előtt.

A „C” csoport papírforma szerinti eredményt hozott, a PVSK Pandák mindkét meccsüket fölényesen nyerték. További sorrend: Pécsi Pandák I., Pécsi Pandák II., PINKK SE.

Vármegyei szövetségek