2023/24 - Darazsak Sportakadémia/A – TARR KSC Szekszárd 104-57
19
Apr
2024
2023/24 - Darazsak Sportakadémia/A – TARR KSC Szekszárd 104-57
2024. április 19.  |  14:45
A második elődöntőben a végső győzelemre is esélyes soproni Darazsak Sportakadémia és a TARR KSC Szekszárd összecsapására került sor, érdekesség, hogy mindkét klub felnőtt csapata a play off döntőért mérkőzik egy nap múlva. Az első néhány percben a tolnaiak felnőtt csapatában is szerephez jutó Szücs Gréta révén tartani tudták magukat a szekszárdiak. Hamar átvette azonban a vezetést a sárga mezes soproni gárda, ahol a szintén legmagasabb osztályban is játszó Toman Dóra és Kókai Patrícia emelkedett ki. Az első negyed 31-17-tel zárult a nagy magassági fölényben is lévő, a lepattanók megszerzésében is domináló Darazsak javára. Kiegyenlítettebb játékot hozott a második felvonás első fele, igyekezett tartani a lépést a Szekszárd (15. perc 41-27). A folytatásban javítani tudta védekezését és újított a Sopron, amellyel húsz pont fölé ugrasztotta a különbséget a nagyszünetre (54-30).
 
Kissé csökkent az iram, leült a mérkőzés a harmadik negyed elején, jó darabig 59-34 állt az eredményjelző táblán, de biztosan őrizte előnyét Hollós Dániel csapata. Toman Dóra és Kókai Patrícia mellé felzárkózott a fiatal Csaplár-Nagy Lara is eredményességben, és a lepattanók terén továbbra is hatalmas volt a különbség a Sopron javára. Magasabb fokozatra kapcsoltak a Darazsak, a harmadik negyed végére kerek harminc pont lett közte, 77-47-re vezettek. A szekszárdi oldal főként Szücs Gréta és Hencsik Adrienn pontjaival igyekezett tartani a lépést az ellenfelével szemben, de a negyedik negyed is soproni fölényt hozott. Kókaiék továbbra is nagy kedvvel és lendületesen kosárlabdáztak. Három perccel a vég előtt Sinka-Pálinkás szerzett labdájából elért kosarával 99-55 állt a táblán, bő egy perc múlva elérte a száz pontot is a Sopron, Salamon közeli találatával. A vége kiütéses soproni siker lett, 104-57-es győzelemmel négy közé jutott a Darazsak Akadémia is, amely szombaton a BEAC-Újbuda KA/A csapatával mérkőzhet meg a döntőbe jutásért.
 
 
Darazsak Sportakadémia/A – TARR KSC Szekszárd 104-57 (31-17, 23-13, 23-17, 27-10)
 
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia. V.: Nagy Bence, dr. Szűcs Sándor, Erős Florentina
 
Darazsak Sportakadémia/A: Toman D. 13, Kókai14/3, Toman R. 14/6, Szikszai 4, Janzsó 7. Csere: Csaplár-Nagy 22, Völgyi 6, Sinka-Pálinkás 11, Rokob 1, Gergő 2, Salamon 8, Pásztor 2. Edző: Hollós Dániel.
 
TARR KSC Szekszárd: Hencsik 17/3, Rácz 1, Csákvári 8/6, Nyári 10, Szücs 19. Csere: Baka -, Kollár -, Csapó -, Kófiás 2. Edző: Studer Zsuzsa.
 
 
Hollós Dániel: Nehezen lendültünk bele a mérkőzésbe, de sikerült hamar rendezni a védekezésünket és egy megnyugtató előnyt kialakítani az első negyed végére. Volt pár kisebb üresjáratunk a mérkőzés további szakaszaiban, de magabiztos győzelemmel jutottunk a legjobb négybe. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez, készülünk a BEAC elleni rangadóra. Hajrá Sopron, hajrá Darazsak!
 
Studer Zsuzsa: Kifejezetten jól kezdtük a meccset. Sajnos ez öt-hat percig tartott, utána kezdett nyílni az olló. Tudtuk, hogy bomba erős a Sopron, de nekem azért van hiányérzetem főleg a keménység terén. Sokszor puhák voltunk támadásban és védekezésben is. Gratulálok a Sopronnak! 

Vármegyei szövetségek