2021/2022 - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely U20 - Szolnoki Olajbányász U20 – 62-59
22
Apr
2022
2021/2022 - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely U20 - Szolnoki Olajbányász U20 – 62-59
2022. április 22.  |  17:00
Az első percekben mindkét csapaton látszódott, hogy a mérkőzésnek mekkora tétje van. Sok hibával játszottak a felek, inkább a védekezésen volt a hangsúly - ennek megfelelően kevés pont született az első negyedben (10-10). A szombathelyi gárdának sikerült előbb megnyugodni, és el is lépett az Olajtól 8 ponttal, jött is a szolnoki időkérés. Mándoki Tamás együttese az időkérés után sem találta a ritmust támadásban, így a Falco fokozatosan kezdett ellépni (24-14). A negyed második felében aztán a Szolnok is elkapta a fonalat, és feljött 6 pontra (32-26).
 
A harmadik negyedben folytatódott a kemény küzdelem, és a Szolnok játszott kevesebb hibával - a szolnokiak a negyed felére egalizálták az eredményt. A folytatásban a szombathelyiek ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a felvonás végére 5 pontra növelték előnyüket. A záró játékrész elején felváltva estek a kosarak, így az utolsó 5 perc szombathelyi előnnyel kezdődött meg. A Falco higgadtabb tudott maradni a végjátékban, és megőrizte vezetését. Mindkét alakulat nagyot küzdött, de a szombathelyiek örülhettek a négy közé jutásnak.
 
 
Svajda Gábor (Falco): Gratulálok a csapatomnak! Nagyot küzdöttek, végig kiélezett mérkőzést játszottunk a Szolnokkal. Készülünk a holnapi meccsre, megpróbálunk regenerálódni. Sok sikert kívánok a Szolnoki csapatnak!
 
Mándoki Tamás (Szolnoki Olajbányász): Nagyon csalódottak vagyunk... Gratulálok a Falco csapatának!

Vármegyei szövetségek