2021/2022 - Budapesti Honvéd SE U20 - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely U20 – 63-59
21
Apr
2022
2021/2022 - Budapesti Honvéd SE U20 - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely U20 – 63-59
2022. április 21.  |  21:00
Mindkét csapat idegesen kezdte a mérkőzést, sok hibával játszottak a felek. A szombathelyi alakulatnak sikerült előbb rendezni a sorait, és a negyed végére el is léptek Svajda Gábor tanítványai (8-22). A második játékrész elején sem találta a Honvéd a ritmust, és a Falconak sikerült növelnie előnyét. A félidő végére Sabáli Balázs együttese is kezdett belelendülni, és a játékrész végére faragott hátrányából.
 
A nagyszünet után egy ideig magabiztosan tartotta előnyét a Falco, de a Honvéd a negyed végén ritmust tudott váltani, és felzárkózott 5 pontra (41-46). A budapesti csapat megőrizte lendületét az utolsó negyedre, és ennek köszönhetően sikerült átvennie a vezetést. A végjátékot jobban bírta a Honvéd, és nagy csatában sikerült legyőzniük a Falcót.
 
 
Sabáli Balázs (Budapesti Honvéd): Úgy gondolom, senki nem hitte volna, hogy közel 20 pontos szombathelyi vezetés után meg tudjuk nyerni a mérkőzést, de szerencsére a fiúk hittek benne, és meg is tettek mindent érte. Bejutottunk a legjobb négybe, de szeretnénk ennél is tovább menni. 
 
Svajda Gábor (Falco): Először is gratulálok a Honvéd csapatának! Jól kezdtük a mérkőzést, és úgy gondolom, az első félidőben jól is játszottunk. A második félidőben rossz megoldásokat választottunk, és a védekezésünk sem volt elég agresszív. Már a holnapi meccsre koncentrálunk, megpróbáljuk kivívni a továbbjutást.

Vármegyei szövetségek