2021/2022 - Szolnoki Olajbányász U20 - Budapesti Honvéd SE U20 – 68-75
21
Apr
2022
2021/2022 - Szolnoki Olajbányász U20 - Budapesti Honvéd SE U20 – 68-75
2022. április 21.  |  11:00
A Budapesti Honvéd csapata kezdte jobban a mérkőzést - Sabáli Balázs együttese jól célzott kintről, így az első negyed felénél már 17-9 re is vezetett, a szolnoki csapat pedig kénytelen volt időt kérni. Mándoki Tamás tanítványai rendezték soraikat, így a negyed végére már egypontos előnyre tettek szert. A második negyed feléig fej-fej mellett haladtak a csapatok, Csomós, illetve Cohill hármasaival azonban sikerült meglépni a Honvéd csapatának. Pallai kosaraival zárkóztak a szolnokiaknak, de Honvéd csapatának erre is volt válasza, így 41-35-ös Honvéd-vezetéssel vonultak nagyszünetre a csapatok.
 
A harmadik negyedet jobban kezdte a Szolnoki Olajbányász, a negyed felére át is vette a vezetést (49-48). Sabáli Balázs időkérése után sikerült ritmust váltania a Honvédnak, és már tíz ponttal is vezetett a budapesti csapat (49-59), azonban Pallai vezetésével a negyed végére felzárkózott a Szolnok, így az utolsó negyednek hárompontos Honvéd-előnnyel vágtak neki a felek (56-59). A negyedik negyedben felváltva este a kosarak. A szoros végjátékban a pontosabban célzó Honvédnak sikerült megőriznie előnyét, így 75-68-ra sikerült megnyernie az első mérkőzést.
 
 
Mándoki Tamás (Szolnoki Olajbányász): Puhán kezdtük a mérkőzés, aztán fokozatosan felvettük a ritmus, de sajnos a lepattanókat nagyon rosszul szedtük, ez volt a mérkőzés kulcsa. Gratulálok a Honvédnak!
 
Sabáli Balázs (Budapesti Honvéd): Azt gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk, hiszen szinte végig vezettünk a mérkőzésen. Nehéz meccs volt, hiszen egy jó csapat ellen játszottunk, igazi playoff-hangulat volt. Nagyon örülünk a győzelemnek, de este ismét egy nehéz meccs vár ránk a Falco ellen.

Vármegyei szövetségek