A ceglédi lányok bravúrja Somorján
22
Sep
2015
A ceglédi lányok bravúrja Somorján
2015. szeptember 22.  |  21:34


Az elmúlt hétvégén a Cegléd női csapata bravúros tornagyőzelmet aratott Somorján, három nap alatt négy csapatot legyőzve.

A CEKK először a helyiek B-csapatát győzte le fölényesen (93-45), következett a Cassovia (91-67),  majd a szlovák bajnokságban középcsapatnak számító Somorja, azaz Samorin (89-55). A torna utolsó mérkőzésén pedig a nagy múltú Zabiny Brno sem tudta megállítani a mieinket (79-64).

Filipowicz Kristóf, a ceglédi klub lengyel származású, de magyarul is tökéletesen beszélő elnöke elmondta, az átalakulóban lévő együttes a remeklő szerb Maja Skorics vezérletével végig nagy iramban, szellemesen és pontosan kosárlabdázott.

A keretben a tavalyihoz képest nyolc játékos maradt. Távozott Bozóki Bettina, Grojanácz Ágnes, Lengyel Dalma és a szerb irányító, Brankica Hadzsovics. Négyük közül a szerb játékmester hiánya érinti legérzékenyebben a csapatot, őt szívesen marasztalták is volna, de Aradról olyan ajánlatot kapott, amellyel a CEKK nem tudott versenyezni.

Új igazolás - a csapatot korábban már erősítő - Medgyessy Dóra, és az előző szezonban a PINKK csapatában játszó Katona Szidónia. A szakvezetés még egy külföldi, egyes és kettes poszton is meghatározó teljesítményre képes kosarast keres, a palánk alá pedig a hónap végén érkezik a tapasztalt szerb center, a 32 éves, 192 cm magas, korábban többek között Szlovákiában, Lengyelországban és Törökországban is idegenlégióskodó Jelena Makszimovics. Ő legutóbb Romániában, Temesváron játszott, ahol 11.2-es pontátlagához, 7.1-es lepattanóátlagot is hozzátett. A duplákat közel 60, a büntetőket pedig csaknem 80%-os pontossággal dobta. 



Vármegyei szövetségek