A Szolnok utolsó másodperces győzelme Belgrádban
22
Sep
2015
A Szolnok utolsó másodperces győzelme Belgrádban
2015. szeptember 22.  |  02:07

Vasárnap dél felé, Szerbiába vette az irányt a Szolnoki Olaj. Illetve csak vette volna, ugyanis a déli határon tapasztalható kaotikus helyzet miatt kelet felől, Románián keresztül jutottak el Belgrádba. Már az érkezés napján összecsaptak a lengyel Ostrow csapatával, és az utazás okozta fáradtsággal a lábukban 76-68-as vereséget szenvedtek.

Hétfőn sem várt könnyű ellenfél a mieinkre, az Adria Ligából jól ismert szerb Metalac. A végig feszült, parázs hangulatú mérkőzésen fej-fej mellett haladtak a csapatok, a félidei hét pontos Szolnok-előnyt a negyedik negyed elejére eltüntette a kissé "hátszélben" játszó hazai csapat. A végén két ponttal vezetett a Metalac, és ezt egészen az utolsó másodpercekig tartották is, ekkor azonban két büntetődobáshoz jutott az Olaj. Green az első dobását a gyűrűbe is juttatta, a második hosszabbítást ért volna, ám ez kimaradt.  Ekkor azonban a semmiből érkezett Milosevics (képünkön), és megkaparintotta a támadó lepattanót, amelyet aztán még a dudaszó megszólalása előtt be is dobott. Így lett az egy pontos vereségből egy pontos szolnoki győzelem.

Kedden edzés, majd szerdán folytatás egy kínai csapat ellen. 

Metalac Valjevo - Szolnoki Olaj 75-76 (15-22, 19-19, 19-13, 22-22)

Szolnok: Craft 13/3, Vojvoda 5/3, Boriszov 11/3, Milosevics 18/3, Natyazko 7/3.  Csere: Keller-, Wittmann 8/6, Green 7, Gregory 7, Somogyi-. 

Vármegyei szövetségek