Czigler László Salgótarjánban
21
Sep
2015
Czigler László Salgótarjánban
2015. szeptember 21.  |  22:13


Kemény fába vágta a fejszéjét a kilencvenes évek kiváló középjátékosa, Czigler László, akit a Salgótarján másodosztályú csapatának az élére neveztek ki.A Pécsről családjával a nógrádi megyeszékhelyre költöző korábbi klasszis elmondta, hogy bár sokan féltették a kalandtól, az első benyomásai kifejezetten kellemesek. Salgótarján utcái rendezettek, tiszták, jó érzés közlekedni a városban.

Ami a szakmai részt illeti, a csapat kerete a légiósokra vonatkozó új szabály miatt jelentősen átalakult. Bár a meghatározó magyar játékosok közül Szabó Péter és Madár András továbbra is a keret tagja, az idegenlégiósok közül csak Tutus maradt hírmondónak. A helyi fiatalok között is van néhány tehetség, többen hasznára lehetnek a gárdának. Négy új magyar kosaras is érkezett a csapathoz. Helmeczi András több poszton is bevethető lesz, Szombathelyről pedig a center Varga Márton csatlakozott a kerethez. A fiatalokat érintő szabály pedig az ex-pécsi Büki Arnold és az ex-vasasos Pável Dávid érkezését tette aktuálissá.

Cziglernek kifejezetten jó a munkakapcsolata Ferenczi Tamás szakmai igazgatóval, aki korábban éveken át a Nyíregyháza élvonalbeli csapatát irányította. Heti szinten megbeszélik a tennivalókat, de Ferenczi a napi munkába nem szól bele, a felelősség teljes mértékben a vezetőedzőé. A korábbi remek center 1+1 évre írt alá, a plusz egy év feljutás esetén automatikusan életbe lép.

A csapat eddig két felkészülési tornán vett részt. Először Tiszaújvárosban veretlenül lettek elsők, majd Oroszlányban nagy küzdelemben előbb négy ponttal kikaptak a Békéstől, majd simán verték a tartalékos Honvéd együttesét. Ezzel kapcsolatban Czigler elmondta, hogy nem készültek külön a tornákra, mindkettőn kemény edzések közepette szerepeltek. Hozzátette, hogy a Békés elleni kisebb pofon a bajnoki rajt előtt még jól is elsülhet. Ezen a meccsen a gyenge kezdés, a sok rossz dobás miatt végig az eredmény után kellett futniuk.

A hazai, salgótarjáni közönséggel először kedden, a Tiszaújváros elleni edzőmeccsen találkoznak. Czigler reményei szerint szépszámú szurkolósereg buzdítja majd a formálódó együttest. A munkakörülmények ideálisak, napi kétszer edzenek a játékosai. A délelőtti tréning után a csapategységet erősítendő közös ebéd van a fiúknak, tehát kijelenthető, hogy az eredményes szereplés csak rajtuk múlik. 

Vármegyei szövetségek