17
Sep
2015
Streetball: Kecskemét következik
2015. szeptember 17.  |  12:11
A hírös városban is gyakori vendég a sorozat, s rendszerint így, szeptember elején kerül sor az itteni streetball rendezvényre. Ahogy az előző néhány évben, az esemény most is egybeesik a helyi Mercedes Benz Kosárlabda Akadémia évadnyitó ünnepségével. Ennek is köszönhető, hogy várhatóan idén is sok korosztályos, utánpótlás együttes játékosai mutatják majd meg tudásukat a tornán.

A helyszín – ahogy a helyiek, s a rendezvény miatt Kecskemétre látogatók már megszokhatták – az uszoda előtti nagy terület lesz a Csabay Géza körúton.

A szervezők tervei szerint ezúttal is összesen 9 pályát telepítenek ki, köztük a centerpályát, valamint azt, amelyen a “Millió forintos kéz” elnevezésű dobóverseny zajlik majd.

E versengésben – a zsákoló viadalon, valamint a különböző korosztályos kategóriákban – a szeptember 26-án a Magyar Kosárlabdázás Napjának délelőttjén a Vároligetben megrendezett küzdelmeket leszámítva, Kecskeméten van az utolsó lehetőség még "egyenes ágon" bejutni az egész sorozat szuperdöntőjébe.

Ami a várható időjárást illeti, a szervezők ezt is figyelik. A dolgok jelen állása szerint a hétközi melegebb idő után lehűlés várható, így – esetleg némi esővel megbolondított – kellemes streetball-időben kerülhet sor a rendezvényre.

Vármegyei szövetségek