Szenzációs tornagyőzelem Eszéken
15
Sep
2015
Szenzációs tornagyőzelem Eszéken
2015. szeptember 15.  |  14:26


Négy csapat részvételével (a Rátgéber Akadémia mellett a rendező, horvát Osijek, a szerb Novi Sad és a bosnyák Tuzla) zajlott a Regional Youth Basketball Games U18-as eszéki állomása, amely a mieink fantasztikus tornagyőzelmével zárult.

Az első napi elődöntőben az Osijek ellen 82-68 arányban diadalmaskodtunk. A döntőben a Tuzlát legyőző Novi Sad volt az ellenfél. Elég balszerencsésen indult az ütközet, hiszen már a 8. percben megsérült az addigi három regionális bajnoki meccsén kerek 40 pontos átlagot hozó Kucsora Csaba, akinek kiment a bokája, és már nem is tudott visszatérni a pályára. Csapatunk azonban így is remekül játszott, szervezett védekezéssel és remek dobóteljesítménnyel 44-30-as előnnyel zárta az első játékrészt.

A második félidőre összeszedték magukat a szerbek, és a negyedik negyed elején át is vették a vezetést, de szerencsére a káprázatos napot kifogó Bíró Levente (17 gólpassz) vezetésével és Benke Krisztián utolsó két perces hármasával sikerült megnyerni a meccset és ezzel együtt a tornát is.

Novi Sad - Rátgéber Akadémia 66-70

Rátgéber Akadémia: Bíró 6, Balázs 11, Kucsora 10, Szávay, Riskó 15. Cserék: Bálint 11, Benke 15, Soós 4, Geiger, Fülöp.

Reméljük Kucsora Csaba sérülése nem komoly, mielőbbi gyógyulást kívánunk neki!

Csütörtökön újabb megmérettetés következik az U20-as csapat Lettországba repül ahol az EYBL (European Youth Basketball League) első fordulóját játsszák. 

Vármegyei szövetségek