Európa-bajnokság, a nyolcaddöntők 2. napja
14
Sep
2015
Európa-bajnokság, a nyolcaddöntők 2. napja
2015. szeptember 14.  |  02:23

Újabb négy nyolcaddöntővel kialakult a legjobb 8 mezőnye az Európa-bajnokságon.

A nap első mérkőzésén mindjárt egy komoly meglepetés született. Csehország fölényesen verte a horvátokat, így a Szlovákiától történt elszakadásuk óta első ízben bejutva a legjobb 8 közé. A meccsen végig vezettek, tulajdonképpen egy pillanatra sem forgott veszélyben a továbbjutásuk. Ki kell emelnünk Satoraransky játékát, aki 10 pont, 11 gólpassz és 5 lepattanó mellé 3 labdalopást is bemutatott.

A következő két összecsapás már a papírformának megfelelően alakult, a szerbek a finnek (94-81), az olaszok az izraeliek felett (82-52) diadalmaskodtak. 

A záró összecsapáson a litvánok  már sokkal jobban megszenvedtek, a grúz csapat végig tartotta a lépést a baltiakkal. 37 másodperccel a vége előtt mindössze 1 pont volt a litvánok előnye, de ekkor érkezett a Real Madrid klasszisa, Jonas Maciulis (képünkön) és védőjével a nyakán is elsüllyesztett egy triplát, lezárva ezzel a legfontosabb kérdéseket (85-81).

Kialakult tehát a negyeddöntő párosítása, kedden francia-lett és spanyol-görög, szerdán szerb-cseh és olasz-litván találkozókat rendeznek. 

Vármegyei szövetségek