Európa-bajnokság, a csoportkör utolsó fordulója
11
Sep
2015
Európa-bajnokság, a csoportkör utolsó fordulója
2015. szeptember 11.  |  02:37

Csütörtökön befejeződtek a  csoportküzdelmek, kialakult a legjobb 16 mezőnye.

Az A-csoportban a lényeges kérdések már korábban eldőltek, az oroszok és a bosnyákok elbúcsúztak. Most az egymás elleni mérkőzésükön az oroszoknak sikerült a szép búcsú (81-61). A hazaiak száz százalékosak maradtak, a folytatásban is saját szurkolóik előtt játszhatnak Parkerék.

A B-csoportban játszották a nap meccsét, a házigazda németek az eddig gyengébben muzsikáló spanyolok ellen léptek pályára igazi ki-ki meccsen. És ahogy az ilyenkor lenni szokott, fantasztikus izgalmak után, drámai hajrában dőlt el a mérkőzés és a továbbjutás sorsa. A spanyolok a meccs nagy részében irányították a játékot, egészen a hajráig úgy is tűnt, hogy Nowitzkiéknek csak a szimpatikus vesztes szerepe juthat, ám az utolsó percben két hárompontossal a németek a hét pontos hátrányukat egy pontosra (72-73) zsugorították. A hátralévő 16 másodpercben a büntetőké lett a főszerep, egy pontos hátránynál a németek, három pontos előnynél a spanyolok szabálytalankodtak. Ám az utolsó német támadásnál Ribas rutintalanul, túl későn, már Schröder hárompontos kísérlete közben ütött oda. Így két büntető helyett három jöhetett, megadva az esélyt az egyenlítésre. Schröder (képünkön) az első kettőt magabiztosan bedobta, a harmadikat viszont elizgulta. Akárcsak az olaszok ellen, itt is hiába nyújtott remek teljesítményt az egész meccsen a tehetséges irányító, a kihagyott büntetők mindkétszer tragikus hőssé tették. 

A C-csoportban a görögök maradtak veretlenek, ezúttal a hollandok ellen fél gőzzel játszva is diadalmaskodtak (68-65). A három vereséggel kezdő grúzok szépen hajrázva, a mai bravúrgyőzelmükkel (71-58 Horvátország ellen) biztosították a helyüket a legjobb 16 között.

A D-csoportban is korábban eldőlt minden, az észtek és az ukránok búcsúztak.

Folytatás szombaton és vasárnap Lille-ben, olyan remek mérkőzésekkel, mint a francia-török, a spanyol-lengyel vagy az izraeli-olasz rangadó.

 

Vármegyei szövetségek