Az UNIQA Sopron felkészülési programja
10
Sep
2015
Az UNIQA Sopron felkészülési programja
2015. szeptember 10.  |  23:26


Az UNIQA Sopron női csapata a két hónapos felkészülés közepén egyre erősebb riválisokkal méri össze tudását. 

A ma megkezdődött Krasznai Kupán a svéd Udominate Basket volt az ellenfél. A skandinávok nem tanúsítottak komoly ellenállást, a soproni lányok tetszés szerint érték el a kosarakat, a félidőre már 27 pontos vezetésre tettek szert. A második játékrészre kissé visszavett a tempóból a társaság, de így is fölényes, 91-61-es győzelmet aratott. A soproniak közül ki kell emelni a fiatal szerb Crvendakicsot (26 pont, 10 lepattanó), a már magyar állampolgársággal is rendelkező Krnjicset (21 pont), illetve a kispadról beszálló Határ Bernadettet (10 pont, 10 lepattanó). A szombatig tartó tornán a CMB Cargo-UNI Győr lesz még a bajnoki címvédő ellenfele, előtte azonban pénteken a svédek is összecsapnak a győri lányokkal.

Jövő szerdán a ZTE, majd két meccs erejéig az osztrák Flying Foxes lesz az ellenfél, utána viszont szeptember végén (28-30.) jön az igazi nagy kihívás. Nem kisebb riválishoz, mint a világsztárok sokaságát a keretükben tudó orosz Jekatyerinburghoz utazik Sterbenz László csapata. A rangos tornán a házigazdákon kívül a szlovák (Kosice) és a svéd (Lulea) bajnok szerepel.

Török Zoltán ügyvezető hatalmas megtiszteltetésnek érzi a meghívást: "Tavaly is szerencsét hozott a rangos erőfelmérő, akkor a későbbi Euroliga-győztes USK Praha ellen szerepeltünk, majd egy több mint húsz meccses veretlenségi sorozatot produkáltunk. Reméljük, idén is hasonló lesz a forgatókönyv. A csapat egy év kihagyás után újra szerepelhet a legrangosabb európai kupában, és bár pontos célkitűzés nincs, mindenképpen motiválóan hat, hogy a csoportok 5. és 6. helyezettjei az Európa Kupa negyeddöntőjében folytathatják. Ausztrál centerünk Abby Bishop a WNBA-ben szerepel, októberben csatlakozik a kerethez, s bár sérüléssel bajlódik, reméljük az európai kupaporond rajtjára már bevethető állapotban lesz."

A soproniak bajnoki rajtja október 4-én hazai pályán a Szekszárd ellen lesz. 

 



Vármegyei szövetségek