Európa-bajnok a 3X3 U18 női válogatott!
23
Aug
2015
Európa-bajnok a 3X3 U18 női válogatott!
2015. augusztus 23.  |  22:28

A Minszkben rendezett 3x3 U18 Európa-bajnokságon aranyérmet nyert a magyar női válogatott, miután a döntőben, hosszabbítás után 16:15-re legyőzte a hazai pályán játszó fehérorosz válogatottat.

Az AHO NINA DANIELLA, JANKÓ FLÓRA, KÁNYÁSI VERONIKA, TÓTH TÍMEA összetételű válogatott FÖLDI ATTILA vezetésével pénteken a csoportküzdelmekkel kezdte meg szereplését. A nyitómérkőzést még a csapat elvesztette a belorusz lányok ellen 15-7-re, de utána a további meccseken győzve (Románia 21-8, Észtország 14-8) második helyen jutott a legjobb nyolc közé.

Az egyenes kieséses szakaszban először a spanyolokon lépett túl a magyar csapat 18-11-es győzelemmel, majd az elődöntőben Franciaország következett. A lányok visszavágtak a júniusi, debreceni világbajnokság elődöntőjében elszenvedett vereségért és magabiztos 14-9-es győzelemmel kerültek a döntőbe. A egyenes kieséses mérkőzéseken mutatott játék és csapategység már legszebb eredményt vetítette előre.

A döntő keretbe foglalta az Eb női mérkőzéseit. A nyitómérkőzés ismétlődött meg, de egy végtelenül izgalmas mérkőzésen a hosszabbításban Aho Nina 2 pontos találatával ezúttal a magyar csapat nyert!

Európa bajnoka Magyarország!

Gratulálunk a lányoknak a szenzációs eredményhez!

Vármegyei szövetségek