U16 leány: A magyar lányoknak Belgium sem volt ellenfél
17
Aug
2015
U16 leány: A magyar lányoknak Belgium sem volt ellenfél
2015. augusztus 17.  |  23:23
Forrás: Kezdő5.hu

Továbbra is veretlen az A-divíziós Eb-n válogatottunk, most elképesztő dobóformával ütötte ki a belgákat - négy meccs, négy győzelem.

U16-os leány Európa-bajnokság, A-divízió, középdöntő, 1. mérkőzés

Belgium - Magyarország 60-83
(15-18, 15-24, 14-20, 16-21)
Magyarország: Lelik 12/3, Boros 6, Czukor 13/3, Gereben 8, Juhász 26/3
Cserék: Foitl 2, Mérész 2, Soós 2, Radócz 2, Barhács 10, Bernáth -, Pusztai -

Parádésan kezdték a találkozót a mieink, hiszen Juhász már az első támadásból szerzett két pontot, majd jó védekezésekkel és gyors támadásokkal 7-0-s etapot vezényeltek le Lelikék. Az első belga pontot Borlée szerezte egy tripla formájában, de Juhász és Gereben újabb villanásaival 12-3-ra sikerült meglépnie válogatottunknak. A negyed második felében, a cseréket követően összekapta magát Belgium, átvették az irányítást és egy 10-2-es rohammal visszajöttek a meccsbe - 15-18-as előnnyel zártuk az első tíz percet.

Ez a tendencia folytatódott a második negyedben is, Descamps és Devos is betalált, 44 másodperc alatt fordítani tudtak a belgák - a már tíz pont feletti előnyünket teljes egészében leadtuk. Juhász Dorka egy triplával próbálta kirángatni a mieinket a gödörből, ezzel elérte a tíz pontot, eközben védekezésben is sikerült szigorítani - sorozatban öt dobást hibázott ellenfelünk egy eladott labda mellett, Lelik gyors duplája után pedig már időt kellett kérniük 19-25-nél. Saucey és Lelik váltottak triplákat, de ismét jött egy rövidzárlat a magyar lányok támadójátékában, így 30-30-nál utolért minket Belgium. Az utolsó bő két percben aztán a hullámvölgy másik oldala is elérkezett: innentől rontott dobás, vagy eladott labda nélkül (!) egy 12-0-s etapot futottak Gerebenék, így 30-42-vel zárult a félidő. Juhász Dorka egészen zseniális félidőt futott, hiszen a nagyszünetben már 18 pontnál és hat lepattanónál járt.

Alig tíz másodperccel a harmadik negyed kezdetét követően Boros értékesített két büntetőt, majd Juhász volt eredményes közelről - két perc után szólt hozzá Belgium, Devos süllyesztett el egy hárompontost. Juhász továbbra is tarthatatlan votl, de Czukor is betett a közösbe két duplát egymás után, a különbség elindult a húsz felé, aztán a negyed derekán ismét jött a már-már megszokott áramszünet és jó két percig egyik fél sem talált a gyűrűbe. Ennek Lelik vetett véget egy kosár-labdaszerzés-kosár kombinációval, majd a negyed végén a húszpontos határt át is lépte a magyar előny - ugyan ezt Lefevre még kozmetikázta, így is 44-62-ről indulhatott a záró játékrész.

A negyedik negyed elején Juhász Dorka megcélozta a harminc pontot két villanással, de az utolsó szűk hat percben már nem volt a parketten - a tetemes előny birtokában nem játszatta túl ászait Magyar Gergely, hiszen holnap a németek, majd utána a franciák ellen kulcsfontosságú mérkőzés következik. A mieink egészen elképesztő formában dobtak ezen a találkozón, hiszen alig-alig kísérleteztek hárompontossal (összesen hatszor) és közel álltak a 60%-os (!) mezőnymutatóhoz - bár a negyedik negyedben ez némileg romlott, így is 53%-on zártak a lányok. Szintén beszédes adat, hogy 46 pontot szereztünk a festékből - ezzel a sikerrel negyedik mérkőzését is megnyerte a válogatott, még veretlen és 3-0-lal áll a középdöntőben - holnap este a németek ellen folytathatja tovább a sikerszériát.

Vármegyei szövetségek