U16 leány: Tetszetős első félidőt követően magabiztos győzelem Szlovénia ellen
08
Aug
2015
U16 leány: Tetszetős első félidőt követően magabiztos győzelem Szlovénia ellen
2015. augusztus 8.  |  16:34
MAGYARORSZÁG – SZLOVÉNIA 76-44 (29-12, 20-6, 14-10, 13-16)
Székesfehérvár, 100 néző. Vezette: Tőzsér, Lövei, Szőcs
MAGYARORSZÁG: LELIK 2, Czukor 5, GEREBEN 13, JUHÁSZ 17, Soós 6. Cs: Barhács 6, BOROS 10, Radócz 2, Bernáth 7/3, Foitl 1, Mérész 7. Szövetségi edző: Magyar Gergely
SZLOVÉNIA Legjobb dobója: Zoran 12/6

Az eredmény alakulása: 5. p.: 13-2, 8. p.: 26-6, 14. p.: 37-13, 18. p.: 41-15, 23. p.: 57-18, 29. p.: 63-26, 34. p.: 67-33, 37. p.: 73-37

Kipontozódott: Barhács 35. p., Sofric 39. p.

Két és fél nap pihenőt követően szerdán délben Székesfehérváron találkozott újra Magyar Gergely csapata.
Pár edzést követően péntek kora este a válogatott megmérkőzött Szlovénia legjobbjai ellen.
Sajnos a csütörtök délutáni edzés elején Pusztai Petra bokasérülést szenvedett, az ő rehabilitációja Budapesten elkezdődött és reményteljesen halad a jövő heti EB szempontjából.
Az igazsághoz tartozik, hogy Szlovénia legjobb játékosa sem lépett pályára Zala Friskovec személyében.
A mieink ellenfele hajszálhíján maradt le tavaly az A divízióba való feljutásról, így ezt idén is megpróbálhatja.
Az EYOF bronzérmes magyar együttes roppant tetszetős, szemre is látványos pörgős játékkal hamar nagyobb előnyre tett szert. Jó ritmusban kezdték a lányok a találkozót Gereben Lívia és Lelik Réka ragyogó labdákkal szolgálta ki Juhász Dorkát, a pécsiek játéka rendre eredményesnek is bizonyult.
A gyors indítások rendre eredményre vezettek, az első negyed során három alkalommal kettő plusz egyes kombinációt is sikerült elérni. Rendkívül hasznosan, jól lépett játékba a Csata DSE játékosa Boros Dorka. Boros bátran elvállalta a dobásokat, volt hogy két ember a nyakában dobott tempót. A nyolcadik perc végén már húsz pont volt a két együttes között.
A második negyedben is jó tempót diktáltak Magyar Gergely játékosa, többször hibára kényszerítve a szlovénokat. Elsősorban az első félidei védekezést kell kiemelni a tetszetős támadó játék mellett.
A harmadik tíz perc elején közel negyven pont volt a mieink előnye, a folyamatos rotációnak és az idő múlásának köszönhetően csökkent az összpontosítás.
A szlovénok is be-be találgattak, Zoran Tinkara például két triplát jegyzett a találkozó végén.

Összességben a második félidő kiegyenlített játékot hozott egy viszonylag sima magyar győzelmet hozó találkozón.

Kiemelendő Lelik Réka 8 gólpassza, emellett a Csata DSE játékosa jó ritmusban, szellemen játszott. Csapattársa Boros Dorka rendkívül bátran, vállalkozva hasznosan segítette a válogatottat. Juhász Dorka ismét ponterősnek bizonyult, mellette 7 lepattanó is került a neve mellé. Valamint Gereben Lívia teljesített még jó százalékkal dobva.

A találkozó egyes szakaszaiban roppant egységesnek tűntek a lányok, ötletesen játszva sikerült sima győzelmet aratniuk.

Vármegyei szövetségek