Bukaresti 3x3 tornán sikerrel szerepeltek a magyar felnőtt válogatottak
03
Aug
2015
Bukaresti 3x3 tornán sikerrel szerepeltek a magyar felnőtt válogatottak
2015. augusztus 3.  |  12:56
A 3x3 felnőtt válogatott csapatok fontos tornán vettek részt e hét végén Bukarestben. A szombati selejtezőkön a magyar női (Medgyessy Dóra, Suppán Andrea, Szabó Petra, Theodorean Alexandra) és férfi válogatottaknak (Horváth Márton, Lakosa Zsolt, Mohácsi Máté, Rózsa Ádám) egyaránt sikerült a második helyet megszerezni az igen erős – a férfiaknál 50 csapatot számláló – mezőnyben. Ez azt jelentette, hogy vasárnap már a döntőben küzdhettek. A férfi tornán a győzelem tétje figyelemre méltó: a torna győztes csapata (a B33 TOUR sorozathoz hasonlóan) jogosult lesz a 3x3 World Tour Master sorozat, ebben az esetben a lausanne-i állomásán való részvételre.

Vasárnap a férfiak a korábbi 3 selejtező torna győzteseiből álló 12 csapatos döntőben még sikerrel vették a csoportküzdelmeket, de a negyeddöntőben egy hosszabbításos mérkőzésen 18:16 kikaptak és így kiestek a további küzdelmekből. A női válogatott vasárnap a döntőig jutott, de nem sikerült az i-re feltenni a pontot. Román ellenfele az 5-5-ös válogatott Margiean vezérletével 21:13-ra megnyerte a döntőt.

A bukaresti játékok mindkét csapatunk számára kiváló felkészülési lehetőséget jelentettek a jövő évi komoly megmérettetésekre. Nem mellesleg a jó szereplés pontszerzést is jelent a ranglistán, ami fontos a kvóták elosztásánál.

Vármegyei szövetségek