U16 leány: Bronzérem az EYOF-on – ismét győzelem Oroszország ellen
02
Aug
2015
U16 leány: Bronzérem az EYOF-on – ismét győzelem Oroszország ellen
2015. augusztus 2.  |  19:33
MAGYARORSZÁG – OROSZORSZÁG 61-59 (21-19, 10-11, 22-12, 8-17)
Tbiliszi, Vere Palace, 200 néző. Vezette: Kozlovskis (lett), Manuel (spanyol), Catrix (francia)
MAGYARORSZÁG: Czukor 6, Gereben 9/3, Lelik 2, JUHÁSZ 25, Barhács 1. Cs: Soós 2, Pusztai 6, Mérész 4, Radócz, BOROS 6. Szövetségi edző: Magyar Gergely
OROSZORSZÁG Legjobb dobói: Kozhukhar 18, Kazhlaeva 15/3.

Az eredménye alakulása: 5. p.: 10-12, 15. p.: 21-25, 25. p.: 39-34, 35. p.: 57-45

A csoportmérkőzések során már találkoztak egymással az együttesek, amelyen hosszabbítás utáni győzelmet aratott a magyar csapat. Jól kezdtek a lányok Juhász Dorka és Gereben Lívia pontjaival hamar ötpontos előnyre tettünk szert. Az oroszok próbálták fizikai erejüket érvényesíteni és rendre a gyűrű alatt voltak eredményesek.

A pécsiek játékosa Juhász ott folytatta a pontgyártást, ahol a csehek ellen elveszített elődöntőn abbahagyta.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy társai főleg Gereben Lívia és Lelik Réka rendre jó labdákkal szolgálták ki, előbbi hat, utóbbi hét gólpasszt jegyzett.

Egy pontos magyar előnnyel vonulhattak nagyszünetre a felek.  A harmadik negyedet nagyon jól kezdte Magyar Gergely csapata. Juhász továbbra is folytatta a pontgyártást, Gereben is betalált kívülről, valamint a Pusztai Petra-Boros Dorka kettős is látványos középtávoli dobásokkal növelte a mieink előnyét.

A találkozó legnagyobb különbsége a harmincharmadik percben alakult ki Pusztai Petra tempóját követően, (55-42) volt az állás. Már-már úgy tűnt megnyugodhatunk. Sajnos ismét előjöttek védekezési hibáink. Diana Kazhlaeva és Julia Zarubina is beszórt egy hármast, fokozatosan csökkent a magyar előny. Olyannyira, hogy a harminckilencedik perc végén már az oroszok vezettek (57-59). Juhász Dorka azonban higgadt maradt, kétszer találták meg a társak a gyűrű alatt, mindkétszer szabálytalankodtak ellene. Juhász mind a négy büntetőjét higgadtan és sikeres végezte el (61-59). Az oroszok utolsó gyűrűről lecsorduló dobása pedig azt jelentette, hogy a mieink másodszor legyőzték az ellenfelet a tornán és ennek köszönhetően bronzérmet szereztek a lányok.

A Olimpiai Fesztivált Csehország válogatottja nyerte, miután a döntőben Belgiumot verték a magyarokat az elődöntőben legyőző csehek.

A lányok szép eredményt értek el a bronzéremmel, amelyhez feltétlenül jár a gratuláció.

Vármegyei szövetségek