Csata DSE - Soproni Darazsak Akadémia
26
Mar
2014
Csata DSE - Soproni Darazsak Akadémia
2014. március 26.  |  18:44
A soproniak gyorsabban, ügyesebben indították a játékot. Ennek meg is lett a látszata, hamar „megléptek” a kissé meglepett fővárosi ellenféltől. A zöld-sárgák a palánk alatt is jól mozogtak, mindez elsősorban Kuttor Enikő dicsérete. Aki pontos közeli dobással vetett véget az első negyednek, 8-ra növelve az övéi előnyét.

A folytatásban azért a Csata DSE játékosainak is akadtak szép pillanataik. De magassági hátrányukat néha nehezen tudták ellensúlyozni. Bár Glavinics Juditnak azért sikerült, amikor 2+1-est ért el. A félidőig cseppet sem volt egyoldalú a küzdelem. A folytatásban még minden lehetőség benne rejlett. Főleg, mert a budapestiek utolsó támadása is ponttal fejeződött be, Szabó Anna.

Az újrakezdés után Szörényi Laura hihetetlenül messziről célzott jól, szorossá téve a csatát, ha már a nevükben is az szerepel. Az idő teltével azonban a Csata ifjú hölgyei egyre többször rontottak, ami miatt nem tudták tartani a lépést a Sopronnal. Egy tucattal dobtak kevesebbet, mint az ellenfelük, ez a tény viszont sok jót nem ígért nekik a hajrára. 
A záró részben talán a fizikális fölény domborodott ki, mindenesetre a Darazsakat nem lehet befogni. Legalábbis a fehérben, kevés kékkel díszített mezben lévőknek nem sikerült a bravúr. Bár a Tursics-tanítványok nem vallottak szégyent, a helytállásért legfeljebb egy pont járt nekik a táblázaton.   
 
Tursics Sándor: Ebben a szerkezetben, amiben most felálltunk, ennyire tellett az erőnkből. Tisztes helytállásként lehetne jellemezni, amit mutattunk.
 
Horváth József: Nem volt színvonalas a játék, de indulásnak megfelelt. Gratulálok mindkét csapatnak, mert mindent megtettek, legalábbis akarásban nem volt hiba. Remélem, azért leszünk még jobbak is!