Győzelemmel kezdett Debrecenben a magyar női 3x3-as válogatott
16
May
2024
Győzelemmel kezdett Debrecenben a magyar női 3x3-as válogatott
2024. május 16.  |  20:00

Győzelemmel kezdett a magyar női válogatott a debreceni 3×3-as olimpiai selejtezőn. A mieink az első csoportmérkőzésükön 21-16-ra verték Izraelt.

Soha nem egyszerű egy nagy torna első összecsapása, de a hazai közönség támogatása mellett joggal bízhatott egy jó rajtban a nemzeti csapatunk az alacsony szerkezetű izraeli gárda ellen.

A találkozó riválisunk duplájával indult, melyre Böröndy Vivi válaszolt két remek betöréssel. A csendesebb kezdet után az első megszakításhoz közeledve sűrűsödtek be az események. Kiss Virág és Papp Dia révén 5-3-ra léptünk el, majd Szabó Fanni duplájával négy pontra nőtt az előnyük. Az első megszakításhoz érkezve duplát értékesített Izrael és Papp Diát is le kellett cserélni ujjsérülés miatt, így végül 7-5-ről jött el a szusszanásnyi pihenő.

A találkozó középső szakaszában Böröndy Vivi szerezte az első találatot, de Izrael egy pillanatra nem adta fel és 8-8-nál egyenlített. Kulcspillanatban érkezett a visszatérő Papp Dia találata, hiszen nem engedtük vezetéshez riválisunkat. Sőt, azóta már tudjuk, hogy innentől végig válogatottunk járt előrébb. Az utolsó három és fél percbe, tehát a második megszakításhoz 11-9-ről érkeztünk. Itt Kiss Virág erősítette meg a vezetésünket, majd Papp Dia duplája után már 14-9-re mentünk.

Az utolsó két percben fáradó kihívónk ellen egyre jobban használtuk a festékben meglévő fölényünket. Szabi Fanni találata után 17-10-nél hét egységgel jártunk előrébb. Az utolsó percbe pedig már 19-12-ről fordultunk. Reális esély nyílt arra, hogy a 10 perces játékidő vége előtt elérje a 21 pontot a magyar csapat. Ezt végül 9,5 másodperccel a vége előtt Kiss Virág találatával sikerült megtenni. Kulcsfontosságú győzelemmel kezdett válogatottunk. Folytatás 21 óra 35 perctől Hollandia ellen.

 

MAGYARORSZÁG - IZRAEL 21-16

FIBA 3x3 Olympic Qualifying Tournament 2024
Debrecen, Magyarország

Magyarország: Kiss Virág 7, Papp Dia 6, Szabó Fanni 4, Böröndy Vivi 4

Izrael: Nofar Shalom, Tal Yakov 3, May Revahe 4, Dor Saar 9

Vármegyei szövetségek