PVSK-PEAC - UNI Győr Széchenyi KA
26
Mar
2014
PVSK-PEAC - UNI Győr Széchenyi KA
2014. március 26.  |  16:51
Nagy iramban, már-már rohanósan indult a küzdelem. Ezért aztán hibák is becsúsztak, mindkét oldalon a játékba. A Győr kezdett jobban, ám aztán a hazai pálya minden sportszerű előnyét élvező vendéglátók vették át az irányítást, meg a pontgyártást is. A hajrában Török Ágnes hármasa tette szorosabbá az állást. Ráadásul a játékos még két büntetőt is bedobott, a játékrész végét jelző dudaszó előtt. 

Rövid szusszanás után megint a Pécs lendült jobban bele a kosárlabdázásba. Ami pontokban is megmutatkozott. A Győr többször is labdát veszített támadásban, amit aztán rendre meg is bűnhődött a csapat, mert pontokat kaptak a hibáikból. A gyors labdaszerzésekben Sánta Petra járt az élen. Többek között ezért is volt „közte” huszonkettő, húsz perc lepergése után. 

A hosszabb pihenőt követően a pécsiek őrizték megszerzett előnyüket. Amin azt kell érteni, hogy felváltva estek a kosarak, mindkét gyűrűbe. Az pedig a Győr szempontjából ugyan hízelgő volt, de sokra nem mentek vele, mert maradt a hátrányuk a negyed derekáig. A hátralévő időben sem változott jelentősen az összkép. Azaz, a zöldek jelentős hátránnyal várhatták a végjátékot.  
Aminek során aztán izgalom már nem igen maradt. Kidomborodott a Pécsi VSK PEAC fölénye, ami a jegyzőkönyvben is megmutatkozott. Szóval, az esélyesebb alakulat, Kaposi Pálma vezetésével, különösebb zökkenők nélkül kerekedett felül.        
 
Debreceni Eszter: Mindig a kezdet a legnehezebb! Ennek ellenére, helyenként jó játékkal azért sikerült behúznunk ez a sikert.
 
Gálos László: Jellemzően nyitómérkőzés volt ez a számunkra. Ahol túlságosan tiszteltük a hazaiakat, aminek ez lett a végeredménye. De abban bízom, a folytatásban azért több lesz bennünk.