Vasas Akadémia – MTK Budapest
26
Mar
2014
Vasas Akadémia – MTK Budapest
2014. március 26.  |  15:02
Hatvanöt másodpercet kellett várni az első pontokra. Akkor Varga Barbara 2+1-es kosaraival szerzett előnyt a MTK együttese. Utána viszont szinte a negyed végéig kiegyenlített játék folyt. Igaz, Weber Fruzsina két utolsó másodperces büntetőjével jobban jött ki a végjátékból a Vasas.

A kisszünetet követően úgy tűnt, a MTK önbizalma, vagy az ereje elpárolgott. Legalábbis a játék képe azt mutatta. Ráadásul a hajrában még Szalay Viktória közép távoli dobása is behullott a kékmezesek gyűrűjébe, mintegy megadva nekik a hosszabb pihenő előtt egy fájó döfést.

A térfélcsere után minden eldőlni látszott. Hatalmas fölénybe került az elvi pályaválasztó, a Vasas alakulata. Csupán a pontkülönbség lehetett kérdéses, mielőtt elkezdték volna a mérkőzők a záró felvonást. Arra, hogy a játék képe megforduljon, semmi esély sem volt, a látottak alapján.

Az utolsó tízperces szakaszban nagy izgalmak már nem akadtak. Ettől függetlenül, Károlyi Andrea tanítványai egy kicsit tudtak „kozmetikázni” a vereségükön, amiért dicséret érdemelnek. Mert nem adták fel a harcot, amiben amúgy alulmaradtak.

Eördögh Edit: Tipikus, elsőnapos, elsőmeccses teljesítményt nyújtottunk. Bár, azért a második negyedben már belendültünk. A győzelem volt a fontos, nem a különbség. Remélem, a továbbiakban a szebbik, jobbik arcunkat mutatjuk majd.

Károlyi Andrea: Nem tudtunk átlépni a saját árnyékunkon. Sajnos, a bajnokságban is az volt ránk jellemző, hogy egy negyedet odaajándékozunk az ellenfélnek!

Vármegyei szövetségek