Czerpán István köszöntője
26
Mar
2014
Czerpán István köszöntője
2014. március 26.  |  11:45
Kedves Sportbarátok!

A Pécsi VSK sportegyesülete ugyan sok-sok sportág gyűjtőhelye, de a kosárlabdázás a klub történetében – az elmúlt fél évszázadnál is hosszabb időszakban – mindig kiemelt helyet foglalt el. Ha ehhez hozzátesszük, hogy egy 95. évében járó sportszervezetről van szó, akkor azért mindenki érezheti azt a büszkeséget, ami a korábbi sikereink okán eltölti egy sportvezető szívét.

Bajnoki aranyak ide, kupagyőzelmek oda, azért a múltból nem lehet megélni!

Tovább kell lépni a jelenbe, ahol már a jövő generáció sportolói pattogtatják a labdát. Ezek után talán nem szorul magyarázatra, miért is nagy öröm megrendezni egy olyan rangos bajnoki döntőt, aminek a nyertesét most még nem ismerhetjük.

Ha azonban tudjuk, hogy az ország nyolc legjobb alakulata látogat el a baranyai megyeszékhelyre, akkor már nem lehet félvállról venni ezt az erőpróbát. Sőt, teljes szívvel, komoly elkötelezettséggel vágtunk neki a szervezésnek.

Akiket a pályán láthatunk most, azok közül remélhetőleg hamarosan sokan bekerülnek a magyar élcsapatok felnőtt kereteibe is, esetleg a válogatott címeres mezét szintén felölthetik.

Azon kosárlabdázók viszont, akik „csak” a világszerte szeretett játék elkötelezett híveivé válnak, azokkal is nyerhet a sportvilág.

Ha ennyit elérünk az elkövetkezőkben várható történések során, akkor bizony nemhiába dobják fel a labdát a pécsi tornán a játékvezetők. Mindehhez kívánok sok sikert a kosarasoknak, örömet a győzteseknek, a helyezetteknek. Meg még azt is, hogy legközelebb, máshol, máskor már ők is minél fényesebb érmeket vehessenek át.

Sporttársi üdvözlettel:

Czerpán István

a PVSK ügyvezető elnöke

Vármegyei szövetségek