Férfi NB I: Kecskeméti és paksi sikerekkel kezdődött a 12. forduló
05
Dec
2019
Férfi NB I: Kecskeméti és paksi sikerekkel kezdődött a 12. forduló
2019. december 5.  |  21:40
KTE-Duna Aszfalt - Sopron KC 90-80 (18-26, 30-19, 14-20, 28-15)
 
Bajnokság, 12. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Tőzsér D., Nagy V., Török R. (Hartyáni Zs.)
 
KTE: Wittmann 25/12, Thomas 13/9, Djeraszimovics 20/9, Djuraszovics 9/3, Karahodzsics 21. Csere: Kucsera 2, Lewis -, Vukcsevics -, Révész -.
 
Sopron: Kinney 12/3, Thompson 22/12, Takács -, Rivers 12/6, Carter 15. Csere: Werner -, Molnár -, Supola 10, Jogela 9/3, Fazekas -.
 
A hazai veretlenségét épp a legutóbbi meccsen elveszítő Kecskemét fogadta a szezon közben több változást is véghezvivő Sopront.
 
A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, Thompson és Carter játékára építve léptek meg pár ponttal. A Djeraszimovics-Karahodzsics kettős viszont végig tartotta a lelket a hazaiakban, akik egy pontra is feljöttek, de az első tíz perc végét a Sopron bírta jobban és nyolcpontos vezetést harcolt ki magának. 18-26.
 
A második játékrészben megtáltosodott a Kecskemét, Djeraszoimovics és Karahodzsics továbbra is tarthatatlan volt, de már a társak is felléptek hozzájuk, míg a védekezést is rendbe rakták. Thomas közelijével már a KTE volt előrébb, de Carter egyből válaszolni tudott, majd 39-43-nál nagyot futottak a hazaiak és a második negyedben 30 pontot dobva 48-45-ös előnyt harcoltak ki a nagyszünetre.
 
Karahodzsics zsákolása indította a második félidőt, amire Kinney válaszolt. Fej-fej mellett haladtak a felek, többször változott a vezető csapat kiléte. Rivers büntetői után 3-mal ment a Sopron, ami ebben a szakaszban már soknak számított, ami sokat elárul a találkozó kiélezettségéről. Karahodzsics duplájával zárkózott egyre a KTE, de Rivers triplájával már két labdányi volt a különbség. Gyors kosárváltást követően Thomas volt eredményes távolról, újra egy volt közte, de ezúttal is volt vendég válasz, ezúttal Jogela szerzett két pontot büntetőből a játékrész végén. 62-65.
 
Idegesen kezdték a záró etapot a csapatok, Djuraszovics kosarára közel másfél percet kellett várni. Wittmann Krisztián viszont kedvet kapott és két hármast is elsüllyesztett egymás után, Flevarakisz pedig időt kért. Thompson triplával zárkózott, majd Karahodzsics zsákolt és újfent Wittmann volt pontos távolról (35. perc: 75-70). Thompson szinte egymaga tartotta életben a vendégeket. Wittmann középtávolról is betalált, megint soproni időkérés következett. Thomas is a helyére küldött egy távolit, nyolccal ment a Kecskemét, aztán Jogela közelebb hozta a Sopront, de Thomas közelről is betalált, amikor már kevesebb, mint két perc volt vissza. Innen már nem tudott érdemben felkapaszkodni Flevarakisz együttese, a negyedik negyedbeli jó játékának köszönhetően már a hatodik meccsét nyerte meg a Kecskemét a szezonban.
 
 
 
Pécsi VSK-VEOLIA - Atomerőmű SE 78-103 (21-31, 22-32, 27-16, 8-25)
 
Bajnokság, 12. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok,
Győrffy P., Goda L., Nyilas I. (Faidt M.)
 
Pécsi VSK-VEOLIA: Pongó 13/9, Diggs 5, Smith 11/3, Budimir 19/6, Horti 12. Cserék: Ruják 4, Antoni 3/3, Csirics 11.
 
Atomerőmű SE: Evans 20/12, Faust 26/12, Kiss 3/3, Coleman 10/3, Lóránt 22/6. Cserék: Kovács Á. 11/3, Putney 8, Velkey 3, Jackson -.
 
Evans és Faust vezetésével bekezdtek a vendégek Pécsen. Gyorsan tíz pontot pakoltak közé, és a meglepett hazaiak minden erőfeszítése ellenére, nem is tudtak közelebb férkőzni. Teljesítményükről mindent elárul, hogy az ötödik percig Pongón kívül más nem is dobott pontot. A Paks nagyon jól dobott, és a mérkőzés ezen periódusában mindenben jobb volt, mint Csirke Ferenc csapata. 21-30.
 
A második negyedre sem változott a játék képe. Csapnivalóan védekezett a Pécs, míg az ASE továbbra is nagyon jól dobott. Faust húsz perc alatt 22 pontot dobott, duplát nem is hibázott, és négy tripla is szerepelt a neve mellett. Tízzel több lepattanót szedtek a vendégek, mint a hazaiak, akiknél egyetlen játékos sem érte el még a tíz pontot sem az első félidőben. Coleman az utolsó percben tette közé a “húszat”, Diggs ugyan kozmetikázott még egy kicsit, de a lényegi kérdések eldőltek. 43-62.
 
A szünetben Csirke Ferenc rendet tett a fejekben. Budimir és Smith játéka feljavult, tizenegy pontot ledolgoztak a hátrányukból. Elkezdték szedni a lepattanót, és jöttek a bravúrpontok is. Az elkényelmesedő Paks “tíznél” eszmélt szigorított a védekezésén, és ezt az előnyét meg is őrizte az utolsó negyedig. 70-79.
 
Az utolsó negyedben ismét változott a játék képe, újra az Atomerőmű SE ragadta magához a kezdeményezést. Evans és Lóránt pontos befejezése után, ismét tizenöt volt közte. A pécsiek elkezdtek fáradni, újra sok hibával kosárlabdáztak. Lóránt Péter nagyon feljavult a másik oldalon. Szedte a lepattanókat, termelte a pontokat, így hajrára már nem maradt izgalom.
 
Az Atomerőmű SE megérdemelten nyerte meg a forduló rangadóját.

Vármegyei szövetségek