Kiváló Kölykök Kupája - Immáron másodszor
31
Oct
2023
Kiváló Kölykök Kupája - Immáron másodszor
2023. október 31.  |  16:00

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kosárlabda Szövetség az évi vármegyei bajnokságai mellett már második alkalommal indította el a Kiváló Kölykök Kupáját (KKK) U12 fiú csapatok számára. Az együttesek négy forduló alatt valamennyi ellenfelükkel egyszer találkoznak, majd az ötödikben következnek a helyosztók.

Balogh László elnök kiemelte: - Szövetségünk évről évre megpróbál újabb és újabb innovatív elemekkel, megoldásokkal kirukkolni, amelyekkel egyrészt versenyzési lehetőséget is biztosítunk, másrészről pedig a sportág fejlődését segítsük. Ebbe a képbe illeszkedik szervesen az elmúlt évben életre hívott Kiváló Kölykök Kupája, amely úgy tűnik, meg fog állni a saját lábán. Elsősorban Kelet-magyarországi klubok vesznek részt benne, de már az idén budapesti és Nyugat-magyarországi sportszervezetekkel bővült a mezőny, akik szívesen csatlakoztak kezdeményezésünkhöz. E sorozatban lényegében klubválogatottak mérik össze erejüket. Szem előtt tartva a sportág érdekeit, reméljük, hogy az egyes műhelyekből kiváló játékosok kerüljenek majd ki, ehhez lehetőségeinkhez mérten mi is kicsit hozzá akarunk járulni. A torna helyszíneit a Lehel Kosársuli és a Szolnoki Sportcentrum biztosítják, köszönet érte.

Már az első fordulóban is láthattunk igazi, komoly összecsapásokat, az egyik kiemelkedő csatát a Cívis KK Debrecen és a Szolnoki Sportcentrum vívták, ám a Dávid Kornél KA-Lehel Kosársuli találkozó is izgalmasra sikeredett. Az újonnan csatlakozó MAFC két nagyobb arányú győzelmet aratott ugyan, ám a következő fordulókban már biztosan jobban meg kell izzadniuk a győzelmekért. A meccsek jó hangulatban zajlottak, sok szülő is elkísérte a csapatokat.

 

Az első forduló eredményei:

Vásárhelyi Kosársuli – Nyíregyházi Sportcentrum  45-60 (14-11, 15-21, 9-19, 7-9)

 

Cívis KK Debrecen – Szolnoki Sportcentrum  59-54 (14-12, 14-11, 9-20, 22-11)

 

Kovács Balázs (Cívis KK Debrecen): „Kiváló mérkőzést sikerült játszanunk a házigazdákkal. A mérkőzés nagy részében a mi akartunk érvényesült, de a harmadik negyed vége és a negyedik negyed eleje a szolnokiaké volt, és már nyolc ponttal is vezettek. Nagyon örültünk, hogy annak ellenére, hogy mi dupláztunk, a gyerekek fizikailag jól bírták a végjátékot, és az utolsó négy percben jó védekezéssel, támadásban hozott okos döntésekkel vissza tudtuk fordítani a magunk javára a mérkőzést. Büszkék vagyunk a gyerekekre és köszönjük a rendezőknek és az ellenfeleknek ezt a két nagyon hasznos mérkőzést.”

Andó Levente (Szolnoki Sportcentrum): „Elképesztő fizikális és agresszív kosárlabdát láthattunk a két csapattól és nagy örömünkre szolgál, hogy fel tudtuk venni a harcot a debreceni csapattal. Úgy gondolom, nem csak mi, hanem ellenfelünk is fáradtabb volt a második mérkőzésen, így rengeteg rossz döntést és kihagyott helyzetet láthattunk. A két csapat technikai képzettsége és taktikai repertoárja is azt mutatta, hogy ez nem U12-es szintű kosárlabda volt. Egész mérkőzésen fej-fej mellett volt a két csapat. Egyszer a debreceni alakulat, máskor mi tudtunk egy-két pontos vezetést szerezni. Bár az utolsó negyedben még vezetéssel léptünk pályára, sajnos fáradtságunk mellett olyan hátráltató tényezőkkel néztünk szembe, amit nem bírtunk el egy ilyen kiélezett csatában. Remélhetőleg ez nem fordul elő máskor, hiszen mérkőzések múlhatnak rajta.  Mindenesetre úgy gondolom, nagyon büszkék lehetünk magunkra, hogy egy ilyen erős CÍVIS ellen pár pontos mérkőzést tudtunk játszani. Gratulálunk a győzelemhez és sok sikert kívánunk a folytatásban, remélem, lesz még lehetőségünk játszani a Debrecen ellen, mert több ilyen mérkőzésre van szüksége a gyerekeknek.”

 

Szedeák – Vásárhelyi Kosársuli  59-54 (13-14, 16-22, 20-8, 10-10)

 

NYÍKSE – Cívis KK Debrecen  40-83 (13-20, 11-24, 6-14, 10-15)

 

Nyíregyházi Sportcentrum – Szedeák  49-35 (10-13, 15-6, 14-10, 10-6)

 

Szolnoki Sportcentrum – NYÍKSE  81-62 (23-17, 23-20, 18-14, 17-11)

 

Dávid Kornél KA – Lehel Kosársuli  47-52 (15-9, 8-25, 15-5, 9-13)

 

Maár Benedek (Dávid Kornél KA): „Egy izgalmas meccset játszottunk. Két hasonló képességű csapat volt a pályán. Az első félidőben koncentráltabban játszottunk, mint a másodikban. Sajnos ezt a mérkőzést is elvesztettük, de nyerhettünk volna, ha a végén jobban figyelünk. Dolgozunk tovább, tanulunk a hibáinkból. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez!”

Gyenge Gábor (Lehel Kosársuli): „Kíváncsi voltam arra, hogy az egy mérkőzésnyi pihenő és az első meccs nagyarányú veresége után mire lesz képes csapatom. Az első negyedben még kerestük a fogást ellenfelünkön, a másodikban viszont remekül játszottunk! Közel azonos szintet képviselünk a fehérváriakkal, viszont végre elkezdtük szedni a lepattanókat - szám szerint ötvenhármat(!) - és ami még ennél is fontosabb, végre küzdöttünk az egész mérkőzésen! Úgy gondolom, hogy ezeknek köszönhetően nyertük meg az összecsapást, amelyhez gratulálok csapatomnak! További sok sikert kívánunk a DKKA-nak!”

 

MAFC – Dávid Kornél KA  107-30 (30-5, 24-15, 24-6, 29-4)

 

Lehel Kosársuli – MAFC  25-114 (8-26, 10-38, 0-26, 7-24)

Vármegyei szövetségek