Kiváló Kölykök Kupája: Nagy csaták az élbolyban
23
Dec
2022
Kiváló Kölykök Kupája: Nagy csaták az élbolyban
2022. december 23.  |  11:45

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség szervezésében elindított Kiváló Kölykök Kupája (KKK) U12 fiú csapatok számára a harmadik fordulójához érkezett. Ebben a körben több rangadóra is sor került, láthattunk egypontos találkozókat is. Két találkozó kiemelkedett, a Nyíregyháza-Vásárhely, és a Nyíregyháza-Szedeák. Az utolsó forduló előtt talán két csapat érezheti magát páholyban, a Cívis KK és a Nyíregyháza, azonban a harmadiktól az ötödik helyig azonos mutatókkal állnak a Szedeák, a Mercedes KA és a Vásárhelyi Kosársuli, így nem mindegy, ki mit fog játszani, hiszen a tét a Final Four!


A harmadik forduló eredményei:

Mercedes KA – Cívis KA  39-76  (10-20, 10-13, 13-19, 6-24)
Cívis KK – Miskolci EAFC  102-47 (22-15, 22-10, 33-20, 25-2)
Miskolci EAFC – Mercedes KA  58-88 (12-23, 16-20, 20-23, 10-22)
Nyíregyházi Sportcentrum – Vásárhelyi Kosársuli  69-70 (17-10, 14-18, 18-20, 20-22)

Demeter Adám (Nyíregyházi Sportcentrum): „A szezon egyik legizgalmasabb mérkőzését játszottuk, de sajnos nagyon sok hibával, rengeteg ziccert kihagytunk és a sok hiba után mindig valami extrára volt szükségünk, hogy meccsben maradjunk. A nagyon ügyes játékokból álló és U12-es szinten szervezett játékot játszó Vásárhely ellen ez nem fért bele. A mérkőzés utolsó akciójával kapcsolatban elég erős hiányérzetem van, úgy gondolom, hogy a keresztjáték és a helyosztók során mindenképpen érdemes lenne felvételt készíteni a mérkőzésekről, hogy a játékvezetők döntést tudjanak hozni egy mérkőzést eldöntő kosár érvényességéről. Sajnálom, hogy egy hasraütésszerű, erősen megkérdőjelezhető döntés miatt végül egy ponttal kikaptunk. Összességében ez volt a szezon egyik leghasznosabb mérkőzése a csapat számára. Egy olyan meccs volt, ahol mind a két csapat tagjai rengeteg tapasztalattal gazdagodtak. Köszönöm a mérkőzést a Vásárhelynek és gratulálok a győzelemhez!”

Utasi Gábor (Vásárhelyi Kosársuli): „Ismét egy nagyon jó és szoros meccset játszottunk. Ezek a meccsek kellenek a gyerekek fejlődéséhez. Sok olyan dolgot láttam vissza a csapattól, amit tanultunk az edzéseken. És több olyan is van, amit rengeteget kell még gyakorolni. Papp Endinek szeretnék külön gratulálni az utolsó pillanatban szerzett győztes kosarához.” 

Vásárhelyi Kosársuli – Szedeák  42-57 (13-8, 7-5, 15-24, 7-20)
Nyíregyházi Sportcentrum – Szedeák  69-68 (17-19, 18-22, 14-7, 20-14)

Demeter Ádám (Nyíregyházi Sportcentrum): „Már a meccs első perceiben világossá vált, hogy ez nem az a forduló, ahol csúcsformában játszunk, nagyon hasonló volt a teljesítményünk az első meccsen nyújtottakhoz. Biztos voltam benne, hogy apróságokon fog múlni a győzelem, ebből is egy klasszikus egylabdás meccs lett. Voltak olyan pillanatok, amikor úgy tűnt, hogy nem sikerül a pár pontos hátrányból visszakapaszkodnunk. A csapat erejét mutatja, hogy egy kaotikus, talán igazságtalan első vereség után egy újabb egál meccset sikerült megfordítani és végül megnyerni. Nagyon büszke vagyok a gyerekekre, erre lehet építeni a jövőben. Ez is igazi parázs küzdelem volt az első pillanattól az utolsóig, mind a két csapat fejlődését nagyban segítette. Sok sikert a Szedeáknak a továbbiakban!”

Szilágyi Nóra (Szedeák): „A Nyíregyháza ellen úgy tűnt, van ellenszer, egyéni kiváló védekezéssel próbáltuk semlegesíteni az ellenfél ponterős játékosait. Sajnos ebben nagyon elfáradtunk, dobásaink pontatlanok lettek, a sok eladott labdákkal pedig fel-hoztuk az ellenfelünket. A dobó százalékunkon, pontos befejezésben rengeteget kell javulnunk még, sok munka áll előttünk.” 

ACS Baschet Star Oradea – Lehel Kosársuli  0-20
Lehel Kosársuli – Szolnoki Sportcentrum  0-2
ACS Baschet Star Oradea – Szolnoki Sportcentrum  0-20

 

A tabella állása: 

 

Vármegyei szövetségek