Soproni Darazsak Akadémia - Kecskeméti Kosárlabda Akadémia 64-60
12
May
2016
Soproni Darazsak Akadémia - Kecskeméti Kosárlabda Akadémia 64-60
2016. május 12.  |  20:15
A vártnál jóval nehezebben, nagyobb küzdelemben nyert a Sopron a Kecskemét ellen.

 

Soproni Darazsak Akadémia - Kecskeméti Kosárlabda Akadémia 64-60 (14-9, 14-21, 21-15, 15-15)

Legjobb dobók: Czukor 18/3, Szeli 17, Varga K. 16 ill. Gereben 23/6, Farkas P. 11/3, Rácz, Révész L. 8-8

Ahogy szokta, Varga Kamilla megszerezte a vezetést a Sopronnak, majd 3 perc kosárcsendet követően a negyed közepén már 9-0-ra vezetett a Darazsak. Gereben Lívia triplája a negyed második felében egy 7-2-es kecskeméti rohamot indított útjára.

A második negyed óriási fordulatot hozott. Elkapták a fonalat a kecskeméti lányok, a soproniak pedig teljesen megzavarodtak. Burján Laura, Gereben Lívia és Schlégl Odett is triplát dobott, egy 14-2-es száguldással fordított, s nagyobb előnyt szerzett a KKA. A félidő végén Czukor Dalma és a végül 17 pontos, 12 lepattanós dupla-duplát elérő Szeli Kitti jóvoltából szünetig 2 pontra feljött a Sopron.

Két KKA kosárral kezdődött a 2. félidő. Kreatív, szellemes játékkal tartotta szűk előnyét a Kecskemét, a Sopron a Czukor-Szeli kettős jóvoltából tapadt ellenfelére. A negyed hajrájára pontatlanná vált a Kecskemét, fordított a Sopron.

A záró szakaszt 6-0-lal kezdő soproni csapat biztos győztesnek tűnt, ám Révész Luca előlépett a KKA-nál, s egymaga vette üldözőbe a Sopront bravúros kosaraival. A Darazsak csapatának Czukor vezérletével mindenre volt válasza úgy is, hogy kipontozódás miatt elveszítette Szelit. Az elkeseredett küzdelmet hozó végjátékban Bakos Bianka triplájával 4 pontra még feljött a KKa, de ennél közelebb nem tudott kerülni, így, ha a vártnál jóval nehezebben is, de nyert a Sopron.

Czirják Szilvia: - Rengeteg nehézséggel, problémával, sérüléssel küzdöttünk a felkészülés során, nagyon örülök, hogy bejutottunk a legjobb négy közé.

Nagy Dóra: - Jól felkészültünk az ellenfélből, és sikerült megvalósítani a megbeszélteket. A végén többek között egy óriási bírói hiba döntött, gratulálok a Sopronnak.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu16/x1516/whunu16_23 

Vármegyei szövetségek