2022/2023 - PVSK-VEOLIA U20 - KTE-Neumann János Egyetem U20 – 44-52
28
Apr
2023
2022/2023 - PVSK-VEOLIA U20 - KTE-Neumann János Egyetem U20 – 44-52
2023. április 28.  |  15:00
A találkozó első perceiben felváltva estek a találatok, rögtön egymásnak feszült a két gárda, majd a pécsi villanások közepette Tóth remek középtávolijával három pontos KTE vezetéssel zárult az első tíz perc. (13-16) A folytatásban Velkey triplájával folytatta a távolodást a Kecskemét, majd Németh révén felzárkózott a PVSK, a szünetet megelőző minutumokban pedig sokáig fej-fej mellett haladtak az alakulatok, azonban Botka és Tóth akcióival, még Radó büntetői ellenére is megőrizték minimális fórjukat a lila mezesek. (25-26)
 
A második félidő elején töretlenül küzdöttek a felek, azonban a periódus ezen szakaszában kevés találat esett, majd a játékrész derekán Kőházi és Takács tartották a frontot kecskeméti részről, a túloldali villanások ellenére is. A harmadik szakasz előtti minutumokban ezúttal a Pécs kezdett el távolodni Molnár triplájával, majd Németh közelijével hárompontos előnyt kovácsoltak maguknak a mecsekaljaiak. (39-36) Az utolsó tízpercr így továbbra sem dőltek el az érdemi kérdések, Németh révén jól tartotta magát a PVSK, majd a hajrában nyílt az olló és a gyors fordítást követően többek között Tóth parádés zsákolásával végül nyolc pontos győzelemmel zárt Sztojan Ivkovics együttese. (44-52)
 
 
Rab Gyula, a PVSK-VEOLIA U20 vezetőedzője: Gratulálok a Kecskemétnek! Nagyon kemény mérkőzést játszottunk, kevés kosár született, és inkább a küzdelem domborodott ki. Sajnos újfent elvesztettük a lepattanócsatát, ebben jobb volt nálunk a KTE. A támadójátékunk sem volt a szokásos, itt javulva a magunk javára tudtuk volna fordítani a párharcot. Sajnálom, hogy nem tudtuk megnyerni a találkozót.
 
Sztojan Ivkovics, a KTE-Neumann János Egyetem U20 vezetőedzője: Fizikális meccs volt, nagyon büszke vagyok, hogy ilyen morális rend jellemezte a csapatot. A dobószázalékunk nem volt a legfényesebb, ami a sorozatos sérülésekkel karöltve a fáradtság számlájára írható. A jövőben kevésbé intenzív lebonyolításnak jobban örülnénk, ez minden bizonnyal játékosbarátabb kosárlabdát eredményezne, élvezetes meccsek mellet. Gratulálok a Pécsnek, mindig jó Debrecenben játszani!

Vármegyei szövetségek