Csapatkapitány interjúk: Szerelem-Kobolák Cintia - VBW CEKK Cegléd
26
Apr
2024
Csapatkapitány interjúk: Szerelem-Kobolák Cintia - VBW CEKK Cegléd
2024. április 26.  |  17:00

A ceglédiek rutinos magasemberével, Szerelem-Kobolák Cintiával folytatjuk csapatkapitány interjú sorozatunkat, aki nem kisebb névtől, mint Medgyessy Dórától örökölte meg a titulust.

 

A sorozat korábbi részei:

 

Angyal Barbara - E.ON ELTE BEAC

Balogh Szilárd - SZTE-Szedeák

Theodoreán Alexandra - TARR KSC Szekszárd

Krnjajski Boris - Kometa Kaposvári KK

Pallai Tamás - NHSZ-Szolnoki Olajbányász

Török Ágnes - SERCO UNI Győr

Molnár Márton - Sopron KC

Weninger Virág - NKA Universitas Pécs

Tóth Ádám - Zalakerámia ZTE KK

 

- Mit jelent számodra, hogy csapatod kapitánya lehetsz?

Hatalmas felelősség és megtiszteltetés is egyben, mivel hosszú évek óta töltöm be ezt a szerepkört a csapatban. Viszont pont ezért fontos, hogy a stábtól és a csapattársaktól kapott bizalmát kellőképpen meg tudjam szolgálni.

 

- Kitől örökölted meg ezt a titulust és mit tanultál tőle erről a szerepkörről?

Medgyessy Dórától örököltem meg. Sok jó tulajdonsággal rendelkezik, és talán ami nekem a legnagyobb tanulság volt, hogy bármikor fordulhatott hozzá az ember. Mindig ott volt és segített a pályán is és a pályán kívül is. Ezt én is igyekszem hasonlóan csinálni.

 

- Hogyan írnád le a vezetési stílusodat?

Demokratikus vezetőnek tartom magam. Legfontosabbnak azt tartom, hogy mindenki egyenértékű a csapatban és pont ezért hiszek abban, hogy közösen, együtt dolgozva tudjuk legyőzni a felmerülő nehézségeket. Illetve azzal, hogy minden nap megpróbálom kihozni magamból a maximumot és ezt a hozzáállást átragasztani a többiekre. Leginkább ezek jellemeznek, írnak le csapatkapitányként.

 

 

- Milyen módszerekkel szoktad motiválni a társaidat?

Konkrét, állandó módszerem nincs. Minden játékos és minden élethelyzet más és más. Mindig próbálok figyelni mindenkire - ami természetesen nem egyszerű feladat -, és megtalálni mindenkinek az adott helyzetben megfelelő motiválást. Próbálom mindig megtalálni azt a módszert, ami az adott helyzetben az érintett csapattársnak, csapattársaknak szerintem a legmegfelelőbb.

 

- És te miből meríted a motivációdat leginkább?

Az engem körülvevő emberekből: csapattársakból, barátokból, családomból. Ezen kívül próbálok mindig célokat kitűzni magam elé, amik segítik a csapat és saját magam fejlődését is.

 

- Mi volt a legnagyobb kihívás, amivel eddig kapitányként szembesültél?

Az a pillanat, az a helyzet, amikor megkaptam ezt a megtisztelő feladatot, szerepkört. Egy teljesen megújuló csapat és edzői stáb kiválasztottja lettem. Szinte csak én maradtam korábbról, egyénileg is egy tejesen új helyzet volt a számomra, nagyon sok félelem és kétség volt bennem azzal kapcsolatban, hogy képes leszek-e betölteni ezt a szerepkört és megfelelő módon tudok-e majd segíteni és vezetni a csapatot a pályán és azon kívül.

 

 

- Mely tényezők szükségesek a csapategység kialakulásához?

A nyitottság egymás felé és a csapaton belüli jó hangulat. Ha ezek megvannak, akkor pedig egy közösen kitűzött cél. Egy cél, amiért mindenki tud harcolni, küzdeni, amit mindenki szeretne elérni, és ennek érdekében mindent bele tud adni.

 

- Kiket tartasz példaértékű csapatkapitánynak a kosárlabda és más csapatsportok világából?

Emma Meesseman és Szoboszlai Dominik

 

- Szerinted mi egy csapatkapitány 3 legfontosabb tulajdonsága?

A segítőkészség, a példamutatás és az empátia.

 

- Végezetül mit üzensz a csapattársaidnak és a szurkolóknak?

A csapattársaimnak azt üzenném, hogy adjunk ki magunkból mindent és higgyünk magunkban és az elvégzett munkában. A szurkolóinknak pedig azt, hogy köszönjük nekik, hogy mellettünk állnak és támogatnak minket.

Vármegyei szövetségek