Csapatkapitány interjúk: Balogh Szilárd - SZTE-Szedeák
29
Mar
2024
Csapatkapitány interjúk: Balogh Szilárd - SZTE-Szedeák
2024. március 29.  |  14:00

Új sorozattal jelentkezünk a Hunbasket hasábjain, melyben az NB I A csoportos csapatok kapitányait kérdezzük. Angyal Barbara után ezúttal az SZTE-Szedeák csapatkapitánya, Balogh Szilárd enged betekintést a kulisszák mögé.

 

- Mit jelent számodra, hogy csapatod kapitánya lehetsz?
Első körben nagy megtiszteltetés, hogy az edző és a csapattársak bizalmát élvezhetem, de egyben nagy felelőség is. Viszont büszke vagyok rá és próbálom a legjobb tudásom segíteni a fiatalokat és a csapatot is.

 

- Kitől örökölted meg ezt a titulust és mit tanultál tőle erről a szerepkörről?
Kerpel-Fronius Balázs volt az elődöm, aki után nem volt egyszerű dolgom, mert ő sokkal inkább vezéregyéniség mint én. Igazából elég sok mindent tanultam tőle fiatalként, de a legfontosabb szerintem az volt, hogy meg legyen a bizalom és bármilyen helyzetben tudtam hozzá fordulni. Én is ezt szeretném elérni.

 

- Hogyan írnád le a vezetési stílusodat?
Amint azt az előbb is kiemeltem a bizalomépítés számomra a legfontosabb, illetve próbálom mindenkinek az érdekeit figyelembe venni.

 

 

- Milyen módszerekkel szoktad motiválni a társaidat?
Elsősorban az a fontos, hogy érezzük jól magunkat, mert végül is ezért sportolunk. Jó hangulatban pedig könnyebb a munka is és azt vettem észre, hogy a csapat is motiváltabb.

 

- És te miből meríted a motivációdat leginkább?
Nyilván van egy erős belső motivációm, illetve a pályán kívül leginkább a családom és a barátnőm tartja bennem a lelket és motiválnak, miattuk is csinálom egyrészt.

 

- Mi volt a legnagyobb kihívás, amivel eddig kapitányként szembesültél?
Leginkább az edzőváltás előtti időszak amikor mind az edző, mind pedig a játékosok oldalát is meg kellett értenem. Ez egy nehezebb időszak volt szerintem, de nem csak nekem, hanem természetesen az egész csapatnak.

 


- Mely tényezők szükségesek a csapategység kialakulásához?
Szerintem a korábban említett jó hangulat, illetve, hogy ismerjük meg egymást és hagyjuk az egyéniségeket kibontakozni. Ezek számomra elengedhetetlenek.

 

- Kiket tartasz példaértékű csapatkapitánynak a kosárlabda és más csapatsportok világából?
Kerpel-Fronius Balázs és Szoboszlai Dominik.

 

- Szerinted mi egy csapatkapitány 3 legfontosabb tulajdonsága?
Szerintem a türelem, pozitív gondolkodásmód és a segítőképesség és szándék.

 

- Végezetül mit üzensz a csapattársaidnak és a szurkolóknak?
Az üzenem nekik, hogy továbbra is maradjanak velünk és szurkoljanak nekünk, mert nagyon sokat jelent a támogatásuk. A csapattársaimnak pedig, hogy húzzunk bele és verekedjük be magunkat a playoffba!

 


 

Vármegyei szövetségek