Csapatkapitány interjúk: Weninger Virág - NKA Universitas Pécs
19
Apr
2024
Csapatkapitány interjúk: Weninger Virág - NKA Universitas Pécs
2024. április 19.  |  17:20
Az NKA Universitas Pécs játékosával, Weninger Virággal folytatjuk csapatkapitány interjú sorozatunkat, aki Simon Zsófiát dicsérte, és 
 
 
A sorozat korábbi részei:
 
 
 
Mit jelent számodra, hogy csapatod kapitánya lehetsz?
 
Nagy büszkeséggel tölt el, hogy csapatkapitány lehetek, próbálok minden helyzetben megfelelni ennek a pozíciónak.
 
Kitől örökölted meg ezt a titulust, és mit tanultál tőle erről a szerepkörről?
 
Kiss Virág volt az előző kapitány a csapatban. Sajnos nem játszottunk együtt, ezért csak a csapattársaktól tudom, hogy ő hogyan vezette ezt a csapatot.
 
 
Hogyan írnád le a vezetési stílusodat?
 
Próbálok mindig mindenkinek segíteni, legyen az játékos vagy vezető a csapat körül. Abban hiszek, hogy bármilyen aprósággal is keresnek meg, arra találjunk megoldást, mert ezzel is nagyobb fókuszt tehetünk ki a pályán a játékra.
 
Milyen módszerekkel szoktad motiválni a társaidat?
 
Nagyon jó emberek a csapattársaim, így könnyen tudunk közös programokat is csinálni, amik nagyon jó motivációs erővel hatnak.
 
És te miből meríted a motivációdat leginkább?
 
Személy szerint a motivációval soha nem volt gondom, mindig is szerettem volna/szeretem megmutatni, hogy több van bennem, mint páran azt gondolják.
 
 
Mi volt a legnagyobb kihívás, amivel eddig kapitányként szembesültél?
 
A legnagyobb kihívás mindig akkor jön el, amikor esetleg becsúszik egy vereség. Ilyenkor kell mindig összefogni a társaságot és dolgozni, hogy ez ne forduljon elő többet. Sokan ilyenkor mindig felelőst keresnek, de egy csapatsportban sokszor nem tud mindenki ugyanúgy teljesíteni, legyen az edző vagy játékos.
 
Mely tényezők szükségesek a csapategység kialakulásához?
 
A csapategység kialakulásához több dologra is szükség van, de talán a legfontosabb, hogy mindenki alkalmazkodjon kicsit a másikhoz.
 
 
Kiket tartasz példaértékű csapatkapitánynak a kosárlabda és más csapatsportok világából, és miért?
 
Erre a kérdésre nem tudok válaszolni, mert semelyik csapatba nem látok bele, hogy valójában ki milyen csapatkapitány. Azt tudom mondani, hogy ebben az évben nekem nagyon sokan segítettek a csapatból, és mindenki nagyszerű csapatkapitány lenne, ebben biztos vagyok. Ha egy nevet kéne mondanom, akkor Simon Zsófiát (Simit) mondanám, nem tudom, hogy ő volt e már csapatkapitány valamikor, de fantasztikus ember, és nagyon sokan felnéznek rá.
 
Szerinted mi egy csapatkapitány három legfontosabb tulajdonsága?
 
Higgadt maradjon nehéz helyzetekben is. Bizalommal forduljon mindenki felé, és hozzá is így tudjon bárki fordulni. Őszintének kell lennie minden helyzetben, és ha kell, fel kell szólalnia a csapat mellett/ellen, éppen ami azt szolgálja, hogy jobb eredményt tudjunk elérni.
 
Végezetül mit üzensz a csapattársaidnak és a szurkolóknak?
 
Sajnos nem úgy alakult a szezon második fele, ahogy szerettük volna. Ennek több oka is van, de nem szeretném részletezni. Tudom, hogy ebben a csapatban sokkal több van, mint amennyit mutattunk. Azt ígérhetem, hogy a csapat mindent meg fog tenni, hogy kihozzuk a legtöbbet a hátralevő meccsekből! Hajrá Pécs!

Vármegyei szövetségek