2022/2023 - NKA Pécs U20 - MAFC U20 – 69-74
28
Apr
2023
2022/2023 - NKA Pécs U20 - MAFC U20 – 69-74
2023. április 28.  |  12:30
A pénteki játéknapot az NKA Pécs és a MAFC ütközete nyitotta, a találkozó Matejovics kosaraival indult, majd a dunántúliak Kelemen és Merkl révén kisebb előnyre tettek szert, ezután a budapesti gárda is felvette a mérkőzés ritmusát és a Herló-Maly páros találataival nem engedték túlságosan ellépni riválisukat. (24-22) A folytatásban újfent Kelemen és Merkl villanásaival távolodott a Pécs, az etap derekán viszont Tóth hármasával egalizáltak a fővárosiak. A szünetet megelőző minutumokban felváltva estek a találatok, majd Schmera ellentmondást nem tűrő zsákolásával már úgy tűnt az NKA vonulhat fórral szünetre, ám az utolsó másodpercben Matejovics büntetőivel egyenlítettek a budapestiek. (46-46)
 
A fordulás után kevés találat esett, a kosárcsendet Matejovics törte meg, majd Maly pontjaival meneteltek tovább a fehér mezesek. (48-54) A harmadik játékrész véghez közeledve próbált felzárkózni az NKA, azonban változatlanul Matejovics akcióival megőrizte előnyét a MAFC. (54-61) Az utolsó felvonás elején Árva-File és Merkl megmozdulásaival kapaszkodott három pontra vissza a mecsekaljai alakulat, időt is kért Hegyi András. (58-61) A gyors taktikai megbeszélés után Tóth triplájával rukkoltak elő a vendégek, majd Maly újabb hármasával meneteltek tovább. (62-67) A végjátékban töretlenül küzdött a fordítás érdekében a Pécs, Kelemen és Pifkó gyors elfutásaival ismét elérhető közelségben is volt ellenfelük, majd Rátgéber büntetőire Maly és Matejovics válaszolt, ezzel bebiztosítva győzelmüket. (69-74) A MAFC így az 5.helyért, míg az NKA Pécs gárdája a 7.helyért lép parkettre szombaton az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.
 
 
Vladan Glavinic, az NKA Pécs U20 vezetőedzője: - Az előző mérkőzés után ez is egy kemény összecsapás volt. Nem kezdtünk jól, és nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna. A találkozó során most is a támadással gyűlt meg a bajunk, sok üres helyzetet hagytunk ki, így nem találtunk ellenszert a MAFC kemény játékára. Remélem, ez csak egy jel volt számunkra, hogy milyen irányba folytassuk a játékunk fejlesztése érdekében.
 
Lakits András, a MAFC U20 vezetőedzője: - Gratulálok a csapatnak! Le a kalappal előttük, hisz két fontos játékosunk nélkül sikerült nyernünk. Nagyon büszke vagyok a srácokra, erőn felül tejesítettek, fel tudták venni a versenyt a Rátgéber Akadémiával, nagyon örülök a győzelemnek.

Vármegyei szövetségek