2022/2023 - PVSK-VEOLIA U20 - Sopron KC U20 – 74-89
27
Apr
2023
2022/2023 - PVSK-VEOLIA U20 - Sopron KC U20 – 74-89
2023. április 27.  |  18:00
Az ünnepélyes megnyitót követően a Sopron KC és a PVSK-Veolia csapata vette birtokba a játékteret. Ugyan az első percekben a mecsekaljaiak agresszív fellépésükkel meglepték a papírforma alapján esélyesebbnek tartott SKC-t, a kék-fehérek a nyitó felvonás közepére rendezni tudták soraikat, és a saját kezükbe vették az irányítást. A hűség városának fiataljai oldalán főként az utánpótlás-válogatott Csendes Péter villogott az összecsapás korai szakaszában, de Csátaljay Péter és Flasár Botond is a tőle megszokott színvonalon dolgozott, így 23-14-es soproni fórral ért véget a nyitónegyed. A folytatásban tovább fokozta a tempót Bors Miklós legénysége, a félidő hajrájában már húsz ponttal vezetett az SKC, előnye mértékét pedig nagyságrendileg meg is őrizte a nagyszünetig. (29-48)
 
A korábban látottak fényében a térfélcserét követően kisebb csodára lett volna szükség a PVSK-tól a találkozó szorossá tételéhez. Radó Ádámék becsületére váljék, hogy minden tőlük telhetőt megtettek a differencia csökkentésének érdekében – például jó százalékkal értékesítették távoli kísérleteiket -, ám gyakorlatilag az összes találatukra érkezett válasz a túloldalról. A jelentős különbség tehát megmaradt a felek között, így az érdemi kérdések már a záró periódus előtt eldőltek. (55-76) A pécsiek derekasan végigküzdötték az ütközetet, ennek eredményeképp minimálisan sikerült is kozmetikázniuk a végeredményen, a SKC diadala azonban nem forgott veszélyben. Bors Miklós legénysége várhatja tehát elődöntős riválisát, mely a Falco-Kecskemét párosból kerül majd ki.
 
 
Rab Gyula, a PVSK-VEOLIA U20 vezetőedzője: - Gratulálok a Sopronnak, jól kihasználták a fizikai fölényüket! Már az első félidőben nagy volt a különbség a támadólepattanók és az eladott labdák tekintetében, így tetemes hátrányba kerültünk. Igyekeztünk feljavulni ezekben a mutatókban a fordulás után, ami sikerült is, de a különbség összességében mindenképpen reális.
 
Bors Miklós, a Sopron KC U20 vezetőedzője: - Az volt a tervünk, hogy az feldobástól fogva ráerőltetjük az akaratunkat az ellenfelünkre, amit szerencsére sikerült is megvalósítanunk. Végig agresszívan védekeztünk, és tudtuk diktálni a saját magunk által diktált tempót. Büszke vagyok a fiúkra, és gratulálok a PVSK csapatának is!

Vármegyei szövetségek