2022/2023 - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely U20 - KTE-Neumann János Egyetem U20 – 67-61
27
Apr
2023
2022/2023 - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely U20 - KTE-Neumann János Egyetem U20 – 67-61
2023. április 27.  |  20:00
A csütörtöki játéknap zárómérkőzését az alapszakaszgyőztes szombathelyiek vívták a keresztjátékból kvalifikáló kecskemétiek ellen. Az összecsapás nagy kérdése az volt, hogy melyik gárda tudja ráerőltetni a másikra saját játéktempóját. Az első felvonás meglehetősen kosárszegényen alakult, így annak ellenére, hogy a negyed befejeztével 14-10-re a sárga-feketék vezettek, inkább a ’hírös városiak’ taktikai elképzelései domináltak a pályán.  A folytatásban is hasonló tendencia érvényesült; a vasiak igyekeztek növelni az intenzitást, de a keményen védekező kecskemétiek ezt kiválóan megakadályozták, és egy pillanatra sem hagyták magukat leszakítani. Takács Zsolt közelijét követően úgy tűnt, hogy a Falco legalább egy szusszanásnyi előnyt vihet majd magával a nagyszünetre, de Tóth Barna másképp gondolta – triplájának köszönhetően a KTE fordulhatott kedvezőbb helyzetből. (35-36)
 
A térfélcsere után sikerült fokozatot váltaniuk a Sólymoknak, Sövegjártó Ábel és Kovács Levente vezényletével el is lépett a Szombathely. (45-39) Ám a lila-fehérek tankjában még ekkor is akadt tartalék, Botka Botond hármasával a harmadik etap derekán újfent a Kecskemét járt előrébb. (47-48) A periódus vége viszont ismét a Falco előmenetelét hozta, lévén Büki Lóránték egy 7-2-s futással nyugtázták a játékrészt. (55-50) Sztojan Ivkovics legénysége a negyedik negyedben óriásit küzdve sokadszorra is visszakapaszkodott, mi több, a lefújáshoz közelítve egyre reálisabbá vált a meglepetés eredmény születése. A hajrát azonban a szombathelyiek bírták jobban idegekkel, akik így ott lesznek az elődöntőben – ellenfelük a Sopron KC együttese lesz péntek este.
 
 
Svajda Gábor, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely U20 vezetőedzője: - Gratulálok a Kecskemétnek, nagyon fegyelmezetten és fizikálisan játszottak! A mérkőzés elején döcögött a játékunk, de véleményem szerint keménységben sikerült felvennünk ellenfelünkkel a versenyt. Összességében kitűnő csatát vívott a két gárda, a sikerhez gratulálok a fiaimnak is!
 
Sztojan Ivkovics, a KTE-Neumann János Egyetem U20 vezetőedzője: - Gratulálok a Falconak, egy ilyen alapszakaszt követően egyértelmű, hogy ott a helyük a legjobb négy között! Szombathelyi kollégámat is kiemelném, kiváló szakembernek és nagyon jó személyiségnek tartom. Annak ellenére, hogy sok buta hibát vétettünk, úgy gondolom, hogy ezen a találkozón minden megtalálható volt, amiről egy utánpótlás mérkőzésnek szólnia kell

Vármegyei szövetségek