Női egyetemi bajnokság: Kiélezett végjátékban nyert a DEAC Szegeden
28
Oct
2021
Női egyetemi bajnokság: Kiélezett végjátékban nyert a DEAC Szegeden
2021. október 28.  |  12:08
Egyetlen igazán izgalmas mérkőzést játszottak a héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a hölgyeknél: bár a második félidő nagy részében vezetett a DEAC Szegeden, a hajrában a hazaiak fordítottak, a végjátékban azonban mégis a debreceniek kerekedtek fölül. A keleti csoport másik mérkőzésén a Nyíregyháza a második negyed közepéig tudta tartani a lépést a Közgázzal. A nyugati csoportban színvonalas találkozón a két középső negyedben dominálva győzte le a SzoESE a Semmelweis Egyetem csapatát, a TF Pécsett, a Győr pedig Sopronban nyert fölényesen.
 
 
 
Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők, 3. forduló
 
Keleti csoport
 
Nyíregyházi Egyetemi SE – Közgáz SC és DSK 34-76 (13-16, 8-16, 8-21, 6-23)
Nyíregyháza, Nyíregyházi Egyetem Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Nyíri, Páll.
 
Nyíregyházi Egyetemi SE: LUKÁCS 17/12, Veréb, Balogh, KARAKÓ 12, Bernáth 7. Csere: Dallos, Ádám, Adonyi, Alajtner, Bacskai. Edző: Farkasinszki Orsolya.
 
Közgáz: Szanthoffer 2, Munkácsi 2, Hidas 8, GOTTSCHLING 12, PFANDLER 18. Csere: RYAN 13/3, GARAMI 11, WUNDER 10. Edző: Németh Kata.
 
Első hazai mérkőzésén a Nyíregyháza a második negyed közepéig Lukács Panna tripláival és a végül 12 pontos, 13 lepattanós dupla-duplát elérő Karakó Dorina hatékony palánk alatti játékával tartani tudta a lépést a Közgázzal. A félidő hajrájában a vendégek gyors, pontos játékkal elléptek. Szünet után pontatlanná vált a Nyíregyháza játéka, a Közgáz pedig a két dupla-dupláig jutó játékosa, Pfandler Csenge (18 pont, 13 lepattanó) és Wunder Szonja (10 pont, 11 lepattanó) révén a palánkok alatt is fölénybe került. Emellett a vendégek kispadról beszálló játékosai is jól, eredményesen játszottak, így sima Közgáz-győzelemmel zárult a találkozó.
 
Farkasinszki Orsolya: - Sikerült egy egészen jó első félidőt játszanunk, és a második félidőben, azt gondolom, kicsit elfáradtunk. A tavalyihoz képest ez egy hatalmas előrelépés, és gratulálok a lányoknak!
 
Németh Kata: - Örülök neki, hogy tudtak nyerni a lányok! Bár kis létszámmal voltunk, ettől függetlenül úgy gondolom, helyt álltak. Gratulálok mindkét csapatnak!
 
 
 
Szegedi RSC - DEAC 53-59 (12-12, 20-17, 10-18, 11-12)
Szeged, Topolya sori Sportcsarnok, 30 néző. V.: Utasi, Márkus.
 
Szegedi RSC: Ódry 2, SAGÁT 13, Fodor 8, Czintos 11, Antal. Csere: Lovrity 3, Molnár, Kedvessy, Fekete, VÉR 16. Edző: Földi Alexandra.
 
DEAC: Ruzsa-Kiss-Schubert 2, BACZUK 18/6, Sükei 3, HOLINKA-MIKLÓS 19/9, Herdon 5. Csere: Pallai 4, Vitéz, Sós, Szabó 4, Kőrösi 4. Edző: Kászoni Boglárka.
 
A kiegyenlített, szoros első félidő után, a harmadik negyed közepén a vendég csapat Holinka-Miklós Hanna és Baczuk Virág vezetésével jelentősebb előnyre tett szert, kihasználva a házigazdák hibáit. A negyedik negyed elején még tartotta előnyét a DEAC, de a negyed második felében átvette a vezetést az elsősorban a dupla-duplával "jelentkező" Vér Violetta (16 pont, 11 lepattanó), valamint Sagát Dóra eredményességére építő hazai alakulat. Az utolsó két perc roppant izgalmas játékot hozott: visszaszerezte a vezetést a DEAC, majd 53-54-es állásnál, egy hazai eladott labdát követően Baczuk bravúros triplájával eldőlt a mérkőzés.
 
Földi Alexandra: - A harmadik negyed hibáit még tudtuk orvosolni a negyedik negyedben, de sajnos a végjátékban nagyon fegyelmezetlenek voltunk. Rengeteg eladott labdánk volt, és sajnos távoli dobásaink közül egyet sem sikerült értékesíteni. Gratulálok az ellenfélnek, mi pedig igyekszünk javítani a következő mérkőzésen!
 
Kászoni Boglárka: - Egy kiegyensúlyozott mérkőzés volt, ahol a Szeged igencsak megnehezítette a dolgunkat. Számítottunk rá, mivel tavaly is elég izgalmas mérkőzést játszottunk velük. Nagyon sok lepattanót engedtünk ellenfelünknek 51-et, és nem tudtunk ritmusosan játszani. Gratulálok a Szegednek, és sok szerencsét kívánok nekik a továbbiakban!
 
 
 
Halasztott mérkőzés:
 
Miskolci Egyetem - BME-MAFC, december 15.
 
 
 
 
Nyugati csoport
 
SZOESE - Semmelweis Egyetem 76-62 (21-22, 20-13, 22-11, 13-16)
Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, 40 néző. V.: Antoni, Kovács.
 
SZOESE: PREISINGER 15/6, BALOGH V. 22/6, MEZŐSI 13/9, PÜSPÖKI 9, Plózer 7. Csere: Kardos 8, Dervalics, Kaj 2. Edző: Szabó László.
 
Semmelweis Egyetem: GANGL 19/3, Opitz 2, Novák 6, Buzinkay 9, JAKOBSZEN 8. Csere: BALOGH J. 16/3, Nagy 1, Kuczik 1. Edző: Hegyi Hanna.
 
Pörgős, jó iramú mérkőzést láthatott a kilátogató közönség. Az első percekben fej-fej mellett haladt a két együttes. A szakasz közepén a hazai csapat ugyan 6 ponttal meglépett, ám a negyed vége a vendégeké volt, akik egy 11-4-es rohammal fordítottak, s 1 pontos Semmelweis-előnnyel zárult az első etap. A második közepén egy 10-0-lal megugrott a SzoESE, amely 6 ponttal járt fővárosi ellenfele előtt a szünetben. A második félidőt 10-3-mal indítva 10 pont fölé növelte előnyét a Szombathely. Ezt követően a lelkesen küzdő, s helyenként ügyesen kombináló vendég csapat minden felzárkózási kísérletét meghiúsítottak a helyenként jól játszó hazaiak. Szombathelyi részről kiemelendő Balogh Viktória, Preisinger Boglárka és Mezősi Anna ponterős játéka, valamint Püspöki Lotti nagy mezőnymunkája. A vendégektől a kezdő Gangl Kinga és a padról érkező Balogh Júlia emelkedett ki pontszerzésben, Jakobszen Orsolya pedig a lepattanók megszerzésében jeleskedett.
 
Szabó László: - Az előző meccshez képest sokat javultunk, főleg támadásban, védekezésben viszont rengeteg fejlődni valónk van. Egy küzdős, hajtós meccset játszottunk a Semmelweis ellen, mind a két csapatnak jár a gratuláció!
 
Hegyi Hanna: - Sajnos nem hittünk a győzelmünkben, ami meg is látszódott a két középső negyedünkön. A pontos külső dobások is segítették a hazaiakat a mérkőzés megnyerésében. Jobb hozzáállásának köszönhetően megérdemelten győzött a Szombathely, gratulálok nekik!
 
 
 
PTE-PEAC - TFSE 60-108 (17-35, 16-30, 15-18, 12-25)
Pécs, 20 néző. V.: Téczely, Nagy.
 
PTE-PEAC: Kóbor 5, Nagy G. 6, Krikler 2, HEGEDŰS R. 14/6, Szabó 8/6. Csere: Mándity 9/3, Puskás, Nagy A., Liszkai 4, Gergely 6, Marsai 2, Németh 2. Edző: Gyenge Gábor.
 
TFSE: BURJÁN 25/9, SZABÓ EVELIN 23/12, KELEMEN 26/3, GALLI-HIRLING 16, BUDAI 15. Csere: Szabó Emese 3/3. Edző: Kováts Gabriella.
 
A mérkőzés kezdetétől a TFSE diktálta az iramot, a PEAC végig futott az eredmény után, de a különbség folyamatosan nőtt. Csupán rövid szakaszai voltak a mérkőzésnek, amikor a hazaiak elsősorban Hegedűs Rebeka révén felnőttek jobb erőkből álló ellenfelükhöz, és kiegyenlítetté tudták tenni a játékot. A lepattanózást két dupla-dupláig jutó játékosa, Galli-Hirling Borbála (16 pont, 11 lepattanó) és Budai Zsófia (15 pont, 11 lepattanó) vezetésével 47-28-ra nyerő budapestiek ilyen különbséggel is megérdemelten győztek.
 
Gyenge Gábor: - Gratulálok a Testnevelési Egyetem csapatának a megérdemelt győzelemhez! Nem voltunk egy súlycsoportban, de annak örülök, hogy végig küzdöttek a lányok, és láttam igazán szép dolgokat is tőlük a pályán.   
 
Kováts Gabriella: - Vörösmarty szavaival tudnék leginkább élni: “Megfogyva bár, de törve nem...”. Gratulálok és köszönöm mind a hat játékosomnak, akik végig küzdötték a mérkőzést, hogy újabb győzelemmel térhessünk haza! Sok sikert kívánok a továbbiakban a PEAC csapatának!
 
 
 
SMAFC - UNI Győr SZESE 31-125 (7-36, 5-29, 11-29, 8-31)
Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, 20 néző. V.: Hernicz. Rokob.
 
SMAFC: Pados, Czirják 4, Szlávik 14/3, Gergely, Deák 8. Csere: Riesing 5, Takács. Edző: Németh Márk.
 
UNI Győr SZESE: CHROMÉJ 27/9, INCZÉDI 11, BENDE 13/3, SZŰTS 16, Bánszegi 9. Csere: RABI 17, Horváth 7, PERL 15/9, Sándor 10. Edző: Barthalos István.
 
A mérkőzést nagy iramban kezdte a vendég együttes, amely az egészpályás letámadással az első negyedre tetemes előnyt szerzett. A hazai csapat az első félidőben nem találta a ritmust sem védekezésben sem támadásban, így a mérkőzés érdemi része szünetre el is dőlt a 65-12-es győri vezetéssel. A második félidőben már a soproni csapatnak is volt néhány ügyes akciója, kidolgozott helyzetei, de a dobások nagyrészt kimaradtak. A győriek rendre visszaszerezték a lepattanókat a soproni palánk alatt, így könnyű kosarakat szerezve tovább növelték előnyüket, és fölényes győzelmet arattak a lelkes hazai csapat ellen.
 
Németh Márk: - Büszke vagyok a lányokra, mert nagyon szépen játszottak letámadás ellen. Köszönöm szépen a kitartásukat és a hozzáállásukat! További sok sikert kívánok az ellenfelünknek!
 
Barthalos István: - Az első két forduló eredményei alapján úgy gondolom, várható volt a nagyarányú különbség, hiszen az én csapatom a Piros Csoportban szerepel egy az egyben néhány játékossal kiegészülve. Úgy gondolom, hogy végig megtiszteltük ellenfelünket, végig hajtottuk a mérkőzést. Nagyon örülök, hogy ennyire kitartó és méltó ellenfél volt a Sopron csapata!
 
 
 
 
 
 
Fotó: Szegedi RSC

Vármegyei szövetségek