Utánpótlás bajnokságok: Mindenhol kialakult az alapszakasz teljes mezőnye
04
Oct
2021
Utánpótlás bajnokságok: Mindenhol kialakult az alapszakasz teljes mezőnye
2021. október 4.  |  14:33
Az elmúlt hét végén a leány kadett és a fiú serdülő korosztályban is megrendezték a második selejtezőkört, így minden utánpótlás bajnokságban kialakult az alapszakasz mezőnye. A lányok U16-os bajnokságában egy, a fiú kadett korosztályban pedig 13 meccset rendeztek a múlt héten, már az alapszakasz keretein belül.
 
 
 
Leány kadett
 
A Selejtező II.-ben hat darab háromfős csoportban versengtek a csapatok, ahonnan az első helyezettek jutottak az Alapszakasz Főtábla C-be. Az A csoportban egy rettenetesen hullámzó mérkőzés döntött a Szolnoki Sportcentrum/A és az Óbudai Kaszások között előbbi javára (58-50), és ezzel el is dőlt a csoportelsőség kérdése - ezt követően mindkét gárda legyőzte a Dávid Kornél KA/A-t. A B csoportban a Bajai NKK/A a BEAC-Újbuda KA/C, valamint a DEAC ellen is 20 pont körüli különbséggel győzött. A C csoportban a Török Flóris-Törekvés SE/A előbb a Ricsillát, majd a Miskolci SI Vadmacskák/A együttesét múlta felül nagyobb probléma nélkül.
 
A D csoportban sem a Széchenyi KA/A, sem a Kecskeméti KA/B nem volt egy súlycsoportban a Szegedi KE/A-val, amely 60 és 90 ponttal múlta felül ellenfeleit. Az E csoportban csak két gárda lépett pályára, így összesen egy mérkőzést rendeztek: ezen az NKA Pécs U15/B az első félidőre alapozva 12 ponttal verte a BEAC-Újbuda KA/B-t (61-73). Az F csoportban pedig a Zalaegerszegi KTE és a Vasas Akadémia/B között volt óriási csata. Előbb mindkét alakulat legyőzte a Darazsak Sportakadémia/D-t, majd a pasarétiek a harmadik negyedben fordítottak a ZTE ellen. 45-41-re vezettek a fővárosiak a 35. percben, innen viszont jött egy 9-0-s szakasz, amely eldöntötte a meccset és a csoportot a zalaegerszegiek javára.
 
 
Az alapszakasz főtábla C csoportja
 
Szolnoki Sportcentrum/A
Bajai NKK/A
Török Flóris-Törekvés SE/A
Szegedi KE/A
NKA Pécs U15/B
Zalaegerszegi KTE
 
Az A csoportban már az alapszakasz is elkezdődött: az NKA Pécs/A Rátkai Eszter (27 pont, 4 pattanó, 5 gólpassz, 7 szerzett labda), Bercsi Luca (19 pont, 7 pattanó, 4 szerzett labda) és Szakolczi Diána (16 pont, 5-5 pattanó és gólpassz, 4 szerzett labda) vezetésével tükörsimán verte a BEAC-Újbuda KA/A-t, melynek legjobbja Gréts Dalma volt (18 pont, 11 pattanó, 6 szerzett és 4 eladott labda).
 
Alapszakasz A csoport
 
NKA Pécs/A - BEAC-Újbuda KA/A   99-46
 
 
 
 
Fiú serdülő
 
A Selejtező II.-ben öt csoportban küzdöttek egymással a csapatok, mindenhonnan az első két helyezett jutott be a középházba. Az A csoportban a Kecskeméti KA/B-t a Dávid Kornél KA/A és a MEAFC/A is csak 10-10 ponttal verte. Utóbbi kettő sokkal könnyebben verte az Újpest-MT/A-t, így a csoportgyőztes székesfehérváriak és a miskolciak is középházba jutottak az utolsó, egymás elleni mérkőzésük eredményétől függetlenül (83-64). A B csoportban nem volt kérdés, a KASI Delfinek/A kategóriakülönbséggel nyerte mindkét találkozóját, és a Zalakerámia ZTE KK/A is 84 ponttal múlta felül a Pityke KSE-t.
 
A C csoportban a Gödi SE lett a negyedik helyezett, előtte viszont kifejezetten szoros mérkőzéseket játszottak. A Szolnoki KA/A a Soproni Tigrisek SE/A-t és a Vasas Akadémia/B-t is 14-14 ponttal verve csoportgyőztes lett - mögötte a soproni alakulat lett a második. A D csoportban a MAFC/A kifejezetten simán nyerte a mérkőzéseit, és a Szedeák/A-nak sem okozott gondot a második pozíció megszerzése a Kiss Lenke KA/A és az Óbudai Kaszások/A előtt. Az E csoportban az MVM-OSE Lions U14/A és az NKA Pécs/B a mezőny fölé magasodott - sem az Egri VSI KOK/A-nak, sem az Alba Fehérvár/A-nak nem volt esélye a középházba kerülésre.
 
 
Az alapszakasz középházának A csoportja
 
Zalakerámia ZTE KK/A
MEAFC/A
Szolnoki KA/A
KASI Delfinek/A
Soproni Tigrise SE/A
 
Az alapszakasz középházának B csoportja
 
MAFC/A
Dávid Kornél KA/A
Szedeák/A
MVM-OSE Lions U14/A
NKA Pécs/B
 
 
 
 
Fiú kadett
 
A lány kadett korosztályhoz hasonlóan a fiú U16-os bajnokságban is elkezdődtek a küzdelmek, itt viszont a négy csoportban összesen már 13 mérkőzést játszottak az első hétvége folyamán.
 
Az A csoportban a Soproni SI KA SKC/A Keller Bendegúz (26 pont, 11 pattanó, 4 eladott labda), Nyikos Balázs (27 pont, 5 pattanó, 6-6 gólpassz és eladott labda), illetve Nyerges Milán (14 pont, 4 pattanó) vezetésével 40 pontos győzelmet aratott Szombathelyen a Horváth Roland Péter (16 pont) vezette hazaiak ellen.
 
A Gerencsér Botond (22 pont, 14 pattanó, 6 gólpassz, 4 szerzett labda), Török-Papp Benedek (17 pont, 11 pattanó, 4-4 szerzett és eladott labda), valamint Horváth Martin (14 pont, 9 pattanó) húzta Zalakerámia ZTE KK/A Szegeden diadalmaskodott nagyszerű második negyedének köszönhetően. A Szedeák legeredményesebb játékosa Lőrincz Boldizsár (17 pont, 4-4 pattanó és szerzett labda) volt.
 
A Pucz Zalán (19 pont, 5 pattanó, 4 szerzett és 7 eladott labda), valamint Bogárdi Donát (20 pont, 6 pattanó) fémjelezte KASI Delfinek/A pedig két középső negyedének köszönhetően verte a leginkább Kiss-Leizer Gergő (18 pont, 16 pattanó) jó játékára alapozó Vasas Akadémia/A-t.
 
Szombathelyi SI KA/A - Soproni SI KA SKC/A   54-94
Szedeák/A - Zalakerámia ZTE KK/A   66-91
KASI Delfinek/A - Vasas Akadémia/A   65-54
 
 
A B csoportban Kupai László Levente (31 pont, 13 pattanó), Pavlik Botond Olivér (18 pont, 6 gólpassz, 5-5 szerzett és eladott labda), Kékesi Kolos (19 pont, 6 pattanó, 4 eladott labda) és Pajor Kristóf (9 pont, 8 pattanó) vezette paksi együttes az első negyedben eldöntötte a Pécs elleni találkozó sorsát. A hazaiak Balázs Barnabás (7 pont, 11 pattanó), Angyal Medárd Ámon (15 pont, 7 pattanó) és Teszárik Márton (9 pont, 6-6 pattanó és szerzett labda) vezetésével hatalmas hajrát vágtak ki, de nem tudtak fordítani.
 
A Honvéd A csapata gyenge kezdés után Gyürk Zsigmond (14 pont, 13 pattanó), Márkus Balázs (16 pont, 4 pattanó, 9 szerzett és 4 eladott labda), Gyenge Bálint (19 pont, 4 szerzett labda) és Varga Mihály Bence (10 pont, 9 pattanó) vezetésével uralta az OSE elleni mérkőzést. Az oroszlányiaknál Németh Máté (18 pont, 5 pattanó, 6 gólpassz, 9 eladott labda), Fetter Marcell Bálint (12 pont, 5 pattanó) és Diószegi Bálint (8 pont, 9 pattanó, 4 eladott labda) voltak a leghasznosabbak.
 
A Honvéd B jelű együttese is győzelemmel mutatkozott be, miután Humpester Tamás György (18 pont, 8 pattanó), illetve Halupka Dániel László (12-12 pont és pattanó) vezetésével, jó csapatjátékának köszönhetően nagyszerűen kezdett, és szinte végig előnyben játszott, még ha nem is túl nagyban. A Demeter Levente (10-10 pont és pattanó, 7 blokk) és Jinhang Cai (10 pont, 12 pattanó, 5 eladott labda) fémjelezte Zsíros Akadémia Kőbánya a második és a harmadik felvonásban is vezetett egy-egy rövid periódus erejéig, a végén is ott loholt ellenfele nyakán, de végül két ponttal kikapott.
 
Az első negyedet 18 ponttal nyerte, és ezzel alapozta meg sikerét a Fellegi Gergő (16 pont), Kertli Ádám (13 pont), Rajnoha Róbert Árpád (12 pont) és Mészáros Botond (11 pont) vezette Kecskeméti KA. Az utolsó felvonás egyértelműen a Tallós Levente (17 pont), Szalontai Máté (16 pont) és Wratschko Péter (14 pont) húzta Soproni Tigriseké volt, de ezzel csak kozmetikázni tudott veresége mértékén a vendéglátó.
 
NKA Pécs/A - Atom City-Atomerőmű SE U16/A   75-82
MVM-OSE Lions U16/A - Budapesti Honvéd SE/A   53-88
Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Budapesti Honvéd SE/B   63-65
Soproni Tigrisek - Kecskeméti KA/A   63-73
 
 
A C csoportban a Beszterce KK egyik negyedet sem nyerte meg nagyon, de egy kicsit mindet, így a Cserényi Martin (30 pont, 10 pattanó, 4-4 szerzett és eladott labda), Cserényi Marcell (6 pont, 18 pattanó, 9 gólpassz, 4 szerzett és 7 eladott labda), Szabó Dániel (29 pont, 4 pattanó, 6 eladott labda) trió vezetésével 13 ponttal verte a Schmidt Áron (24 pont, 4 pattanó) és Békési Benedek (13 pont, 9 pattanó, 4 eladott labda) húzta újpestieket.
 
A Szamay Istán (24 pont), Seregély Balázs (14 pont) és van der Velde Donát (13 pont) vezette DMTK/A egyre inkább őrölte fel a Molnár Levente (27 pont), Oleár Ákos (15 pont) kettősre építő MEAFC-ot, amelyet a végén 16 ponttal vert meg egy közel egál első félidőt követően.
 
A csoport legsimább mérkőzésén a Takács András (20 pont, 9 pattanó), Márkus Péter (22 pont, 7 pattanó, 4 szerzett és 6 eladott labda), Viszt Marcell (9 pont, 5 pattanó, 6 gólpassz, 7 szerzett labda) és Mogyorósi Balázs (13 pont, 6 gólpassz) vezette PVSK NKA a második félidőben sokkal jobban játszott, mint a Handari Máté (9 pont, 8 pattanó, 6 szerzett és 4 eladott labda) hasznos, illetve Sziegl Gábor (18 pont, 4 pattanó, 5 szerzett és 7 eladott labda) ponterős játékára építő DEAC KA/B.
 
Beszterce KK - Újpest-MT/A   86-73
DMTK/A - MEAFC/A   83-67
DEAC KA U16/B - PVSK NKA/A   60-88
 
 
A D csoportban a Rosta Péter (17 pont, 13 pattanó), Vajda Zoltán Márk (16 pont, 4 pattanó) és Sárik-Veress Marcell (21 pont) húzta Vasas B a második félidőben meglépett a MAFC/B-től, és végül könnyedén győzött. A hazaiaknál Molnár Tamás (13 pont, 4-4 pattanó és eladott labda), illetve Müller Andor János (13 pont) voltak a legeredményesebbek.
 
Végig óriási különbség volt a DEAC KA/A javára a Monor SE ellen, 85 pont különbségű mérkőzés lett a vége. A Monornál Mohácsi Zsolt Balázs (12 pont, 9 pattanó, 8 eladott labda) és Csermely Győző (18 pont, 7 eladott labda) voltak a legjobbak, míg a hajdúságiaknál Laluska Bence Ádám (21 pont, 13 pattanó, 7 gólpassz), Váróczy Gergő István (17 pont, 8 pattanó, 5 gólpassz, 4-4 szerzett labda és blokk), Csécsei Gergő (17 pont, 6 pattanó), Kincses Milán (16 pont, 8 szerzett labda), Nagy Dávid (12 pont, 6 pattanó, 4 szerzett labda), Hámornyik Ákos (13 pont és Fekete-Gál Csongor (19 pont, 4 pattanó) mind kiválóan játszottak.
 
A Soproni SI KA SMAFC/B az első három negyedben uralta a Szolnok elleni találkozót, és végül 31 pontos sikert aratott Ölbey Tamás (20 pont, 16 pattanó) és Kiss Vince (18 pont, 8 pattanó, 5 szerzett és 4 eladott labda) vezetésével. A szolnokiaknál senki nem érte el a 10 pontot vagy a 10 VAL-t.
 
MAFC/B - Vasas Akadémia/B   57-84
Monor SE - DEAC KA U16/A   42-127
Soproni SI KA SMAFC/B - Szolnoki KA/A   65-34
 
 
 
 
Fotó - Soproni Sportiskola

Vármegyei szövetségek