Indul az NB I B
24
Sep
2021
Indul az NB I B
2021. szeptember 24.  |  11:45
A mai napon elkezdődnek a küzdelmek a férfi másodosztály két csoportjában. A pirosban az élvonalba való feljutásért, a zöldben pedig a pirosba való jutásért várható nagy küzdelem.
 
Előbbiben a csapatok többsége kétféle utat, módot választott céljai eléréséért. Akadtak, akik - például az előző évad ezüst- és bronzérmese, a BKG és a MAFC - az "állandóságra" szavaztak, de több helyen is kicserélődött a keret nagy része. Ez utóbbi történt az élvonalból kieső Jászberény gárdájánál, amelyet Földi Sándor személyében egy rendkívül tapasztalt szakvezető irányít - a liga nyitó meccsén a bajaiak ellen.
 
A gerincet együtt tartó, sőt erősítő Vasasnál, a szintén jelentős átalakuláson áteső Honvédnál, valamint a rutinos, korábbi válogatott játékosokkal erősítő Veszprémnél külföldi szakemberre bízták a szakmai munka irányírását - érdekes lesz e két utóbbi gárda egymás elleni összecsapása a nyitó fordulóban.
 
Ha már az ellentétes utakat említettük, ez az előző évadban még a zöld csoportban szereplő két gárdára is igaz: a bajnoknál, Pápán együtt maradt, sőt valamelyest erősödött a keret, Óbudán viszont szinte teljesen új csapatot épít a szakvezetés. Az egész osztályra vonatkoztatható a kérdés: vajon melyik módszer lesz sikeresebb?
 
 
 
Ami a zöld csoportot illeti, a most kezdődő szezonban is több csapat szeretne "pirossá érni". Ezek közé tartozik vélhetően az előző évadban ettől az óbudaiak miatt lemaradó, majd "nagy tételben" igazoló Újpest, valamint a Cegléd. Nagy kérdés, mire lesz majd képest a két a piros csoportból "alászálló" gárda, a MEAFC és az immáron Elite Basket néven szereplő törökbálinti alakulat.
 
Kíváncsian várjuk, mire megy, hogy áll helyt majd most az újonc Dunaharaszti - az edzőmeccsek eredményei mindenesetre biztatóak a számukra, igaz, az azokon szerzett győzelmekért nem járnak bajnoki pontok. Érdekesnek ígérkező mérkőzéssel indul az évad a ligában ma délután: a Cegléd az Elite gárdáját fogadja a nyitányon.
 
 
 
 
 
Fotó - Jászberényi KSE facebook oldala

Vármegyei szövetségek