2020/2021 - Zsíros Akadémia Kőbánya - Szeged KE 84-61
07
May
2021
2020/2021 - Zsíros Akadémia Kőbánya - Szeged KE 84-61
2021. május 7.  |  13:54
Küzdelmes, kiegyenlített játékkal kezdődött a találkozó: amíg a vendéglátó kőbányai csapatnál szépen megoszlottak a pontok, addig a szegedieknél a mérkőzés első perceiben csak a triplát is beemelő Vér Alexandra jelentett veszélyt a kőbányai kosárra. A szakasz második felében, ahogy mások is be-betalálgattak szegedi részről, egy 5-0-s rohammal megléptek a vendégek. Izgalmasan alakult a negyed hajrája: Tatár Hanna és Tar Csenge révén egy 6-1-gyel fordított a Zsíros Akadémia, ám a szakasz a Tisza-parti társulat 1 pontos vezetésével zárult.
 
A második etap meghozta az első kőbányai triplát, Tatár távoli találatával kezdődött a játékrész. Továbbra is fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a felek, Tatár ekkor szinte egymaga tartotta a lépést a szegediekkel. Ahogy az első negyed, úgy az első félidő végén is a Szeged vezetett 1 ponttal.
 
A második félidő elején nem változott a játék képe, nem "eresztették" egymást a felek, a szegedieknél ekkor Balatoni Zoé és Felföldi Liliána lépett elő vezérré. A harmadik negyed második felében Fodor Lili és Pelle Fanni vezérletével, egy 13-4-es rohammal 9 ponttal elléptek a házigazdák, akik 7 pontos vezetéssel fordultak a negyedik negyedre. Ezt egy 16-2-es 4 perccel indították, s ezzel 20 pont fölé növelve előnyüket a kőbányaiak eldöntötték a maguk javára a találkozót.
 
A vasárnapi helyosztókon a Zsíros Akadémia az 5. helyért, a Szeged KE a 7. helyért rendezendő találkozón léphet pályára.
 
 
Sámuel Gergely, a Zsíros Akadémia Kőbánya vezetőedzője: Az első félidőben alulmúltuk magunkat, és minden játékosunk szétesett fejben. A második játékrészben az igazi arcunkat mutattuk. A szívünkkel és az akaratunkkal nyertünk. Örülünk, hogy sikerült győznünk!
 
Kovács Andrea, a Szeged KE vezetőedzője: Egy félideig bírtuk erővel. A második játékrészben esélyünk sem maradt, hiszen védekezésünk alapjaiban esett szét, támadásban pedig kevés jó döntés született.

Vármegyei szövetségek