Tippmix Férfi NB I: Nagy különbségű győzelmet aratott a Pécs és az OSE is
06
May
2021
Tippmix Férfi NB I: Nagy különbségű győzelmet aratott a Pécs és az OSE is
2021. május 6.  |  08:50
Az OSE Lions fogadta a Zalakerámia ZTE KK-t a play-out nyolcadik fordulójában.
 
Bő egy perc elteltével a ZTE jegyezte a meccs első pontjait – Vuko tett helyre egy kettest, sőt egy büntetőt is dobhatott, szintén sikerrel. Abell hármasa viszont rögtön egyenlítést ért. Garamvölgyi triplája következett, majd Washington duplája és triplája 11-3-as vezetést ért a hazaiaknak – Simon szépített, szintén egy hármassal. Kissé megtorpant az OSE, pontról pontra jött közelebb az ellenfél, Bíró hármasával viszont ismét meglépett a házigazda. Sorban hat zalai pont volt a válasz az iménti találatra, időt is kértek a hazaiak. Morgan közelije törte meg a hazai pontcsendet, ez volt a negyed utolsó két és fél percének egyetlen találata. 20-13.
 
Kucsora érkezett egy triplával majd egy duplával, növelte előnyét az OSE. Illés, aztán ismét Kucsora jegyzett egy-egy kettest, a 9-0-s hazai kezdést követően időt kértek a vendégek. Vuko két büntetője hozta meg a második etap első zalai pontjait, majd a többet hibázó oroszlányiakat Antóni és Szabó is megbüntette egy-egy hármassal – a ZTE 8-0-s etapjára most az OSE reagált időkéréssel. A kisszünet ismét az időt kérő csapatnak kedvezett, hét OSE-pont érkezett három támadásból (36-21). Az első negyedhez hasonlóan pontszegény hajrát hozott ez a játékrész is: ezúttal Anda kettese jelentette az egyetlen kosarat az utolsó két percben. 40-26.
 
Simó kettest, Szabó hármast dobott, bekezdett a ZTE, de gyorsan reagált az OSE is, így csak minimálisan csökkent a különbség. Kissé megtorpant az Oroszlány, a ZTE viszont nem nagyon tudott közelíteni – Illés hármasa pedig egy pont híján vissza is állította a félidei különbséget (50-37). Mindkét fél szigorított a védekezésén, több hiba csúszott a támadásokba, de apró lépésekben így is növelni tudta a távolságot az OSE. Az utolsó percben Simó és Vuko tett róla, hogy minimális különbséggel a ZTE húzza be ezt a tízperces etapot. 58-46.
 
Völgyi kettese nyitotta a negyedik negyedet, azt követően viszont bő három és fél percig nem érkezett pont a vendégektől. Szabó volt a következő pontszerző, a két zalai kosár között viszont az OSE tíz ponttal büntetett. A negyed eleji beragadásból ráadásul a folytatásban sem tudott kijönni a ZTE: újabb nyolc OSE-pont érkezett, mire Csutinak sikerült megszereznie a vendégek negyedbeli hatodik pontját (76-52). Ez a periódus döntőnek bizonyult, az OSE ráadásul nem vesztett lendületéből, így jelentős különbségő győzelmet aratott. 89-56.
 
Sorozatban negyedik vereségét szenvedte el a ZTE, amely a bajnokság 13. helyén zárja a 2020–2021-es szezont. Az OSE továbbra is versenyben van a 10. helyért.
 
OSE Lions – Zalakerámia ZTE KK 89-56 (20-13, 20-13, 18-20, 31-10)
 
Play-out, 8. forduló
Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok
V.: Kapitány G., Farkas G., Makrai M. (dr. Páli K.)
 
OSE: Washington 15/3, Abell 10/3, Anderson 2, Garamvölgyi 5/3, Morgan 13. Csere: Illés M. 17/6, Mucza 9/3, Kucsora 9/3, Bíró O. 3/3, Szabadfi 3, Anda 2, Pap A. 1.
 
ZTE: Simon K. 5/3, Bonifert 9/3, Völgyi 2, Szabó Zs. 11/6, Vuko 14. Csere: Antóni 9/3, Simó 4, Csuti 2, Büki -, Makkos -.
 
 
 
A Pécsi VSK-VEOLIA és a Jászberényi KSE egymással találkozott a play-out nyolcadik fordulójában. A vendégeknél Williams és Coleman sem volt nevezve a meccsre, és Garrett és Brbaklics is csak a cserék között kapott helyet, de nem léptek pályára.
 
Budimir triplájára Füzitől érkezett válasz, szintén a vonalon túlról, majd Funderburk vette vissza a vezetést a hazaiaknak egy közelivel. A Pécs gyorsan élt a Jászberény foghíjas kerete adta lehetőséggel: hat perc elteltével már húsz pontnál járt, míg a vendégeknél Füzi és Czirbus szállított összesen nyolc egységet. Primorac kapcsolt rá, de Funderburk is jól célzott a vonalon túlról. Mindkét oldalról érkeztek a pontok a folytatásban, pontok tekintetében kiegyenlítettebb lett a játék. 29-18.
 
Hét pécsi egység nyitotta a második negyedet, Primorac triplája zárta le a hazai sorozatot, de Brkics rögtön a fordulásból zsákolt egyet (40-24). Dragasevic a negyedbeli második hármasát is helyre tette, csak úgy, mint Primorac. Brkics zsákolt egymás után kettőt, meglett a közte húsz (47-27), de Katona egy triplával gyorsan kozmetikázott. Tartotta előnyét a Pécs, de növelni nem tudta, hatékonyabb támadásokat mutatott be a JKSE is. Főleg Filipovic volt elemében, hét pontot is jegyzett ebben a periódusban – a félidőt záró hármasával jött vissza húsz alá a Jászberény. 60-42.
 
Primorac a 18. pontját szerezte, ötödik hármasát is értékesítette, de ez is csak arra volt elég, hogy húsz alatt maradjon a különbség. Funderburk és Krivacevic viszont tett róla, hogy ezt a határt is átlépjék (69-48). Brkics újabb zsákolásával a 25 is meglett közte, Demeter révén pedig 79-51-re módosult az állás. Katona hármasát kilenc pécsi pont követte (88-54). Többször is támadhatott a 90-ért a PVSK, végül Budimir kettesével lett meg az. Dragasevic büntetőzött hibátlanul, Lewis triplája pedig lezárta a harmadik tíz percet. 95-58.
 
Czirbus után Dragasevic is dobott egy hármast, ezzel lépte át a százat a Pécs, amely kicsivel később már a negyven pontos előnyért támadhatott – Demeteré lett ez a mérföldkő (105-64). A meccs már eldőlt, a különbség maradt csak a kérdés a végére. 124-83.
 
Becsülettel küzdött a Jászberény, melyben a hat pályára lépő játékos közül öten is tíz pont felett zártak, míg a négypontos Ruják Bence gólpasszból jegyzett kétszámjegyűt (11) – de a PVSK maximálisan élt a lehetőségével.
 
Pécsi VSK-VEOLIA – Jászberényi KSE 124-83 (29-18, 31-24, 35-16, 29-25)
 
Play-out, 8. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Tőzsér D., Söjtöry T., Nyilas I. (Schäffer B.)
 
PVSK: Ruják A. 5/3, Carev 8/6, Funderburk 17/3, Budimir 13/9, Brkics 15. Csere: Demeter 20/3, Dragasevic 18/12, Lewis 14/6, Krivacevic 14, Hőgye -.
 
JKSE: Ruják B. 4, Füzi 19/9, Filipovic 15/6, Czirbus 14/6, Primorac 20/15. Csere: Katona 11/9.

Vármegyei szövetségek